Trump bakiján élcelődött Salma Hayek

New York |

<div>Kemény élccel reagált Salma Hayek hollywoodi filmszínésznő a republikánusok elnökjelöltségére pályázó milliárdos, Donald Trump nyelvbotlására, arra, hogy összekeverte a 2001-es New York-i terrortámadások köznyelven használatos nevét egy nemzetközi áruházláncéval.</div><div>&nbsp;</div>

A szókimondó, sokszor sértő stílusáról ismert Trump ezúttal hétfő este a buffalói hokiarénában tartott kampánybeszédében bakizott jó nagyot, azt fejtegetve a tőle megszokott lendülettel, hogy mennyire lesújtották a 2001. szeptember 11-én elkövetett New York-i terrortámadások.   "Mert ott voltam, és láttam a rendőreinket és tűzoltóinkat 7/11-kor, a Világkereskedelemi Központnál, rögtön az után, hogy összeomlott" - mondta szónoklata hevében Trump, és nem javította ki önmagát.    Az elszólás nem kerülte el az amerikai média figyelmét, az elszólást visszajátszották a nagy nézettségű amerikai hírtelevíziók is, és azzal magyarázták a nyelvbotlást, hogy Trump minden bizonnyal 7-Eleven (7-11) nevű, 17 országban jelenlévő, csaknem 58 ezer bevásárlóközpontot működtető nemzetközi áruházlánc nevével keverte össze az Egyesült Államok történetének egyik legszörnyűbb tragédiáját.    Salma Hayek mexikói születésű hollywoodi filmszínésznő egymondatos twitteres bejegyzéssel reagált Trump bakijára, illetve nyilvánvalóan a milliárdos korábbi, mexikói bevándorlókat sértő szavaira is.   "Diszlexiás mexikói vagyok, és az angol a második nyelvem, de még én se keverem össze 7/11-et 9/11-el" - írta bejegyzésében a 49 éves filmsztár.    Az esettel kapcsolatban a CNN megszólaltatta Trump szóvivőjét, Katrina Piersonot, aki azt mondta, előfordulhatnak nyelvbotlások olyan embernél, aki "sok eseményt végigcsinál rövid idő alatt".
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?