Melegfelvonulás volt Ugandában

Entebbe |

<p>Büszkeségi felvonulást tartottak homoszexuálisok szombaton Ugandában, amely tavaly kis híján még olyan törvényt hozott, amely életfogytiglanig tartó börtönnel büntette volna az azonos neműek közötti szexet.</p>

A megmozduláson nem hömpölygött tömeg, csupán mintegy 70 ember vett részt rajta. A demonstráció Entebbében volt, a főváros, Kampala peremén. A felvonulók táblákon egyebek közt olyan feliratokkal hirdették másságukat, mint "Kapcsolatom van Jézussal és meleg vagyok!" A menet csak nyúlfarknyi távot tett meg, de mindössze ennyit is tervezett. Atrocitás nem történt. Uganda tavaly kis híján olyan melegellenes törvényt vezetett be, amely az úgymond "sorozatos bűnelkövetőket" - a rendszeresen homoszexuális életet élőket - akár életfogytiglani börtönbüntetéssel is sújthatta volna, emellett pedig már a homoszexualitás nyilvános támogatását is büntette volna. A törvényt elfogadta a parlament, az államfő is aláírta, ám az alkotmánybíróság jogi hibákra hivatkozva elutasította. Ezek után több képviselő még mindig nem adta fel, és azzal fenyegetőzött, hogy újból a parlament elé terjesztteti. Ez azonban nem történt meg, és várhatóan nem is fog. Az ország vezetése ugyanis nyugati nyomásra elállt a törvény végigerőszakolásától, mert igencsak megcsappanhattak volna az Ugandába érkező segélyek. Több ország - köztük Norvégia és Dánia - közölte, hogy visszatart Ugandának szánt segélyeket, és még a politikába ritkán beavatkozó Világbank is elhalasztotta egy hitelének folyósítását. Afrikában 37 országban tiltja törvény a homoszexualitást, az emberek zöme igencsak ferde szemmel néz a melegekre.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?