Ajándék az újszülötteknek

Érsekújvár |

<p>Korszerű és kényelmes, csecsemők szállítására alkalmas babakosarakkal ajándékozta meg a Hyundai Slovakia cég az Érsekújvári Egyetemi Kórház és Rendelőintézet csecsemőosztályát.</p>

A négy Hyundai ix1-es kocsit Martin Saitz, a Hyundai Slovakia vezérigazgatója adta át Imrich Matuška kórházigazgatónak, illetve a csecsemőosztály dolgozóinak. Az átadási ünnepségen Lujza Straková szépségkirálynő avatta fel a nem mindennapi járműveket. A Hyundai ix1 az újszülöttek szállításában nagy segítséget jelent az szülészeti osztály dolgozóinak és az anyáknak. Az érsekújvári központban évente 1200 csecsemőt segítenek a világra és 1600 koraszülöttről gondoskodnak speciális körülmények között. 1997-ben az egészségügyi tárca kiemelt perinatológiai központtá nyilvánította az osztályt, mivel Érsekújvárban vállalták a különösen kockázatos szülések, a súlyosan beteg és az ezergrammosnál kisebb súlyú újszülöttek intenzív ellátását a Galántai, a Komáromi, a Vágsellyei, a Dunaszerdahelyi és részben a Lévai járásból. Az Újszülött Alapítvány jóvoltából a nyilvánosság is támogathatja munkájukat. A neonatológusok célja csökkenteni a csecsemőhalandóságot és az egyes régiók közti különbségeket, hogy minden gyerek körültekintő, szakszerű ellátásban részesülhessen. Az érsekújvári átadási ünnepségen megtudtuk, hogy az eddig használt eszközökkel összehasonlítva a Hyundai ix1 sokkal kényelmesebb, mivel a babakosarakat kifejezetten újszülöttek szállítására tervezték. A kórházak többségében eddig átalakított áruházi bevásárlókocsikban szállították a babákat. A Hyundai cég képviselői elmondták, San Franciscóban osztrák és mexikói találmányokkal versenyezve a zsűri az év legjobb innovációjaként díjazta a babaszállító kosarakat. Az érsekújvári kórházban rendezett sajtótájékoztatón a gyártó bemutatta a kocsi emelőszerkezetének használatát, a babaszállító könnyen tolható, az anya ágyához igazítható, és praktikus rakodóhely van az alján. A csecsemőket ezzel biztonságosabban szállíthatják a kivizsgálásokra, és az édesanyák büszkén mutathatják meg babájukat a látogatóknak. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?