Kiszabadultak a zelrabolt Fidzsi-szigeteki békefenntartók

New York |

<p>Kiszabadult az a negyvenöt Fidzsi-szigeteki békefenntartó, akiket két hete rabolt el a Golán-fennsíkon az an-Núszra Front nevű szíriai iszlamista lázadószervezet - közölte csütörtökön az ENSZ.</p>

A világszervezet szóvivője szerint a helyi idő szerint délután fél háromkor elengedett békefenntartók mindegyike jó egészségi állapotban van. Az al-Dzsazíra pánarab hírtévé eközben arról számolt be, hogy az elrabolt kéksisakosokat szállító járművek megérkeztek a fennsíkon, a Szíria és Izrael közti tűzszüneti vonalon fekvő el-Kuneitra városánál lévő határátkelőhelyhez. Az izraeli hadsereg egyik szóvivője később közölte, hogy a kiszabadított túszok beléptek az átkelőhely izraeli oldalára.

A szíriai polgárháborúban a damaszkuszi rezsim ellen harcoló iszlamista szervezet augusztus 28-án ejtette foglyul az izraeli-szíriai határt felügyelő ENSZ-misszió (UNDOF) negyvenöt Fidzsi-szigeteki békefenntartóját. A kéksapkások kiszabadításáról az ENSZ kezdett tárgyalásokat, az al-Kaida szíriai szárnyának tartott csoport az elhurcolt Fidzsi-szigeteki katonák szabadon bocsátásáért cserébe korábban azt követelte, hogy a világszervezet törölje az an-Núszrát a terrorszervezetek listájáról, küldjön humanitárius segélyszállítmányt a szíriai főváros környékén fekvő, a szervezet fellegvárának számító egyik településre, illetve fizessen kárpótlást három harcosáért, akik az ENSZ katonáival vívott tűzpárbajban haltak meg.

Az UNDOF 1974 óta felügyeli az izraeli-szíriai határt a mintegy 70 kilométer hosszú ütközőzóna területén. A misszióban hat ország - India, a Fidzsi-szigetek, a Fülöp-szigetek, Írország, Hollandia és Nepál - 1233 állampolgára vesz részt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?