Szlovákia többet költ majd a védelemre

Newport (Wales) |

<p>Szlovákia 2016-ig nem csökkenti a védelemre szánt költségvetést, és 2020-ig addig fogja növelni azt, mígnem eléri a GDP 1,6 százalékát &ndash; jelentette be Andrej Kiska.</p>

Az államfő a pénteki NATO-csúcstalálkozó után azt nyilatkozta az újságíróknak, hogy hazánk növelni fogja a hadsereg költségvetését mindaddig, amíg el nem éri a GPD 1,6 százalékát. Szlovákia ezen felül a védelmi minisztérium költségvetésének egyötödét a hadsereg modernizációjára fordítja majd. „Oroszország viselkedése veszélyezteti Európa biztonságát.” – véli Kiska. Nyomatékosította, hogy Kelet-Ukrajnában orosz katonák harcolnak, amelyek nyugtalansággal töltik el a szomszéd államokat.

A NATO jóváhagyta egy Ukrajnát segítő intézkedő csomag létrehozását is, amelyben Szlovákia is aktívan részt vesz. Az egyik ilyen segély a már elindított reverz gázszállítás Ukrajna számára. Ezen felül részt vállal majd a sérültek gyógyításában és nem hadi technika beszállításában is – egészítette ki Andrej Kiskát Martin Glváč, védelmi miniszter. Az ukrajnai eseményekre reagálva elfogadtak egy akciótervet is, amely keretén belül NATO logisztikai központ létesül Poprádon, valamint a szlovák hadsereg ukrán katonákat tanít majd be az aknák hatástalanításának módjára.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?