Philipp Lahm lemondta a német válogatottságot

Berlin |

<div>Öt nappal a világbajnoki diadal után, meglepetésre, lemondta a válogatottságot Philipp Lahm, a német nemzeti együttes csapatkapitánya.</div><div>&nbsp;</div>

Tanácsadója, Roman Grill pénteken megerősítette a Bild című lap erre vonatkozó értesülését.    A Bayern München védője 2004. február 18-án, a horvátok ellen mutatkozott be a válogatottban, amelyben bő tíz év alatt öt gólt szerzett. A vasárnapi, argentinok elleni vb-döntő (1-0) volt a 113. fellépése a Nationalelfben.    Lahm már hétfőn közölte a döntését Joachim Löw szövetségi kapitánnyal.     "Az elmúlt szezon alatt érett meg bennem a szándék" - árulta el a játékos a Bildnek.    A német szövetség (DFB) elnökével, Wolfgang Niersbachhal pénteken tudatta elhatározását a 30 éves futballista, aki már a telefonbeszélgetés elején leszögezte, hogy döntése megmásíthatatlan.    "A válogatottnál eltöltött tíz éve alatt nemcsak kiváló labdarúgó volt, hanem mindig is egy példakép. Megköszöntem neki ezt és amit a DFB-ért tett." - méltatta Lahmot Niersbach.    A játékos visszalépésével kapcsolatban Angela Merkel német kancellár is megszólalt.    "Az, hogy egy válogatott világbajnoki címet nyer, nyilvánvalóan csapatmunka, de azért a kapitánynak is nagy szerepe van benne. - fogalmazott a politikus, hozzátéve: - Szeretném megragadni az alkalmat, hogy kifejezzem legmélyebb tiszteletemet azért, amit a válogatottért tett."
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?