425 millió dollárt nyert egy tippelő egy amerikai lottón

425 millió dollárt nyert egy tippelő egy amerikai lottón

<p>Több mint 310 millió eurónak megfelelő összeget nyertek csütörtökön az egyik amerikai lottón egyetlen szelvénnyel, amelyet a San Franciscó-i öbölben vásároltak. Ez a hatodik legnagyobb nyeremény az amerikai lottótörténetben.</p>

A főnyeremény összege karácsony óta halmozódott a hetente kétszer kihúzott Powerball lottón, és érte el a 425 millió dollárt. Az 1, 17, 35, 49, 54 és 34 számokat helyesen megtippelő nyertes kilétéről egyelőre semmit sem tudni, csak azt, hogy egy Chevron-benzinkútnál vette a szelvényt.
   

A szerencse kegyeltje választhat, hogy harminc éven át éves részletekben veszi fel nyereményét, vagy most megelégszik egy összegben 242,2 millió dollárral.
   

A Powerball lottón jelentősen nőtt a nyeremények összege az elmúlt két évben, miután a szelvények árát duplájára, 2 dollárra emelték, és a legnépesebb állam, Kalifornia is csatlakozott az e lottót már korábban bevezető 42 másik államhoz.
   

A Powerball eddigi legnagyobb, adózás előtt 590 millió dolláros (135 milliárd forint) nyereményét tavaly májusban ütötték meg.
   

Tavaly decemberben 648 millió dollárt nyert a MegaMillions lottón egy pizzafutár egy másik szerencsejátékossal megosztva.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?