Gyanús pénzátutalások félig kitakart listája egy görög lapban

Nicosia |

<p>A ciprusi bankok zárolása előtti hetekben nagy összegeket külföldre átutaló személyek és cégek eddig titokban tartott listáját tette közzé vasárnap egy görög napilap.</p>

 

Az Ethnosz című újság által közölt lajstromban a személyek vezetékneveit mindenesetre feketével áthúzva olvashatatlanná tették.     A ciprusi parlament már egy hete vizsgálja ezt a listát, amelyen mintegy 6 ezer személy és cég neve szerepel. Vizsgálódik a ciprusi ügyészség is, olyan értesüléseknek utánajárva, amelyek szerint bennfentesek számos céget előre értesítettek a bankbetétek tervezett rendkívüli megadóztatásáról az Európai Unió és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) 10 milliárd eurós mentőprogramjának feltételeként. A ciprusi bankokból külföldre történt átutalások összege a kérdéses hetekben állítólag összesen mintegy 700 millió eurót tett ki.     Elemzők szerint igencsak nehéz lesz kideríteni, hogy kitől származhattak a feltételezett bennfentes értesülések. Bármelyik betétes állíthatja, hogy a tervezett kényszerilletékre az európai döntéshozók különféle kijelentéseiből is következtethetett - jegyezte meg az egyik legnagyobb nicosiai ügyvédi iroda munkatársa a dpa hírügynökségnek. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?