MKP: Megnöveljük a megyei út biztonságát Párkány és Nána között

Lakossági bejelentés alapján a minap közlekedésbiztonsági ellenőrzési napot tartottunk az állami hivatalok bevonásával a Párkányi Vasútállomás és Nána közötti, III/5109 sz. megyei úton. Az utóbbi időben számos baleset történt az útszakaszon, mégpedig a vasúti aluljáró környékén, az éles dupla kanyarban. A mellékelt fotón jól láthatók a balesetek nyomai.
Pártsajtó

2021. március 23. 09:32

v
Kép: MKP

A járási rendőrparancsnokság közlekedésrendészetének dolgozói, az Érsekújvári Járási Hivatal közlekedési főosztályának vezetője, valamint a Nyitra megyei tulajdonban levő útszakasz kezelője, a Regionális Útkarbantartó Részvénytársaság vezetőinek jelenlétében állapítottuk meg, hogy a jelzett, balesetveszélyes útszakaszon biztonsági elemekkel kell a közutat mihamarabb ellátni. Megyei képviselőként az engedélyeztetési és a telepítési folyamat felgyorsítását kértem az illetékesektől.

Az útszakasz mintegy másfél éve, 2019. őszén lett teljes hosszában új burkolattal ellátva. Az ellenőrzési napon továbbá kiderült, hogy az út Nána beltelkében levő egyik szakaszán, ahol az aszfaltozás folyamán vékony peremréteg képződött, komoly statikai hibák keletkeztek. A mellékelt fotók második felében jól látható, hogy a vékony aszfaltréteget alulról bontotta meg a szilárd zöld növényzet. Mivel a 2019. őszén elvégzett munkálatokra a garancia még érvényes, kezdeményezni fogom, hogy a Nyitra Megyei Hivatal késlekedés nélkül reklamálja meg a kivitelezett munka minőségét és érje el, hogy a kivitelező a hibákat orvosolja. Közös érdekünk, hogy a mintegy 50 év elteltével, teljes hosszában felújított útszakasz idejekorán ne rongálódjon meg.

Hasonlóan a nánai esethez, arra kérjük a lakosságot, gépkocsivezetőket, polgármestereket ahol hasonló hibákat észlelnek az utóbbi 5 év folyamán felújított megyei (II. III. osztályú) utakon, útszakaszokon jelezzék nekünk, a megyei képviselőknek. A kivitelező a Nyitra megyével megkötött szerződése alapján, a kivitelezéstől számított 5 évig köteles a garanciális útjavítást elvégezni.


 

Farkas Iván, Nyitra megyei képviselő, az MKP frakcióvezetője

Támogassa az ujszo.com-ot

Az elmúlt időszakban arra kértük olvasóinkat, járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez annak érdekében, hogy a jelentős költségekkel járó hiteles, megbízható hírszolgáltatást hosszú távon biztosítani tudjuk.

Köszönjük a pozitív fogadtatást. Jó érzés tudni, milyen sokan tartják fontosnak a független, magyar nyelvű újságírás fennmaradását Dél-Szlovákiában, és milyen sokan szeretik az Új Szót.

A beérkezett támogatások lehetővé tették, hogy új munkatárssal bővítsük az ujszo.com professzionális csapatát, fejlesszük szolgáltatásainkat, növeljük az ügyeletben töltött órák számát. Nagyszerű eredmény ez olyan gazdasági környezetben, ahol a fejlesztések helyett a költségek visszafogása került sok helyen célkeresztbe.

Hálásak vagyunk eddigi támogatásaikért, és kérjük, továbbra is segítsék az ujszo.com fejlesztését. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
koronavírus

A vírus, ami sokáig velünk marad

Védettségi igazolvány (MTI)

Bizonytalan a magyar védettségi igazolvány szlovákiai elfogadása

sport a tv-ben

Arsenal–Villarreal Európa-liga-elődöntő a tévében

stavba

Idén is nőnek a szlovákiai lakásárak

felhős idő

Ilyen időnk lesz csütörökön

mikus

Mikuš: a cseh és a szlovák foci szinte összehasonlíthatatlan

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.