MKP: Feltűnően hátrányos megkülönböztetés

A pozsonyi közlekedési tárca a múlt év végén nyilvánosságra hozta, majd a kormány elfogadta Szlovákia közútépítési tervét, sürgősségi(?) és fontossági sorrendbe iktatva a megépítésre váró útszakaszokat. Mivel az újonnan felállt kormány módosítja a kormányprogramot, tekintsük át, a prioritási sorokban hol találhatók régiónk közútfejlesztési elképzelései és mit kellene alaposan megváltoztatni, a prioritási sorban feljebb sorolni. Ne feledjük, a kiváló utak és vasutak a gazdaság ütőerei. Amerre haladnak, ott gazdaságfejlesztés tapasztalható és fordítva, amerre nem haladnak, az a régió leszakad, visszafejlődik. Vagyis a jövőnkről van itt is szó.
Pártsajtó

2021. április 9. 10:10

Farkas Iván, az MKP szakmai alelnöke, aki bemutatta a párt javaslatait (Somogyi Tibor felvétele)
(Somogyi Tibor felvétele)

Ha szemügyre vesszük a százas listát, amely megtérülési, pénzügyi szempontok alapján lett összeállítva rögtön szembetűnik, hogy az R7-es déli gyorsforgalmi út újabb szakaszai a prioritási sor 18., 38., 42., 46., 49., 70. és a 76. tételén találhatók. Nem egymást követően, Gellétől Losoncig, hanem össze-vissza. Ugyanígy, az R2-es déli gyorsforgalmi út újabb szakaszai a lista 74., 79., 87., 89., 92. és a 98. sorában, nem egymásra épülve, Losonctól Kassa irányában, hanem össze-vissza. Persze a szoroskői alagút nélkül, amelyet időközben kisoroltak. A kormányprogramból is kisorolták. Komárom elkerülő útja a 83.sorban található, Vágsellye és Érsekújvár elkerülője valamint az izsai körforgalom a listán nem szerepel, noha ezeket mind állami hatáskörben kellene megépíteni.

Mit lehet ehhez hozzátenni? A felsoroltakat kellene a listára helyezni a listán levőket pedig jóval előbbre sorolni. Vagy a délen élők tagadják meg az adóik befizetését, amíg nem látják vissza pénzüket valós beruházások formájában? Talán még annyit, hogy ma a közlekedési infrastruktúra-fejlesztés szempontjából a Pozsony-Nyitra-Kassa vonaltól délre eső terület mintha nem is létezne. Mert a lista 30. sorában szereplő útszakaszt majd 10 év múlva kezdik építeni, a többit jóval később. Meg sem érjük. A feltűnően hátrányos megkülönböztetésnek vannak politikai (nincs magyar párt a parlamentben) és szakmai okai. Az előbbihez: ha délen megépül egy gyorsforgalmi útszakasz, azon nem csupán magyarok fognak közlekedni, sőt! Az utóbbihoz: a pénzügyi tárca Értéket a Pénzért elnevezésű részlege folyamatosan a régióink számára hátrányos elemzéseket, gazdasági kitekintést készít. Elemzése alapján sorolták ki a kormányprogramból és a fenti listáról az R2-es déli gyorsforgalmi út szakaszait, valamint a hozzá tartozó szoroskői alagutat. A mai helyzetből kiindulni, statikus pénzügyi és megtérülési elemzéseket készíteni teljesen értelmetlen. Ahol (délen) megszüntettek teljes ágazatokat, egylábúsították a mezőgazdaságot, az általa kialakult űrbe kormányszinten semmilyen ipart nem telepítettek, nagyítóval kell keresni az ipari parkokat (ellentétben az északi és a középső régiókkal), ahol tömegek ingáznak az észak-magyarországi ipari parkok valamelyikébe, ott ma nem is lehet kritikus szint feletti forgalmat produkálni a közutakon.

Ám a jövőbe tekintve: ha megépülne teljes hosszában az R7-es és az R2-es déli gyorsforgalmi út (végre), sokan csodálkoznának azon, mekkora forgalmat generálna és mekkora forgalmat vonna el a még ma sem teljes D1-es északi autópályától. Mert jóval rövidebb úton kötné össze a fővárost Kassával. Érdekes, e jövőbeni, valószínűsíthető forgatókönyvet az Értéket a Pénzért részleg valahogy nem és nem akarja figyelembe venni. Pozsonyban, a zöld asztalnál azon is sokan fognak csodálkozni, ha a magyar kormányzat befejezi a Kassát Miskolccal összekötő gyorsforgalmi utat - amely megteremti az első lehetőséget Pozsonyból végig autópályán utazni Kassára - mennyien átpártolnak erre a nyomvonalra. Az sem véletlen, hogy Szlovákiában csupán két megyét nem szel át autópálya: a déli Nyitra megyét és a déli Kassa megyét. Csupán gyorsforgalmi utak. A környezetkímélő déli vasutakról és vízi utakról (dunai kikötők) inkább ne is szóljunk, hiszen még siralmasabb állapotban vannak.

Meddig mehet ez így? Meddig leszünk tanúi a déli járások feltűnően hátrányos megkülönböztetésének? Amihez mindig megtalálták, megtalálják majd a szakmai indokot, jelen kormányzati időszakban a pénzügyi tárca Értéket a Pénzért elnevezésű részlegét, amelyet manapság szinte minisztériumi magaslatokba emeltek. S amely elhibázott szakmai elemzéseivel kifejezetten árt régióinknak, szülőföldünknek. Akárhonnan nézzük, amíg nem lesz magyar párt a törvényhozásban (még inkább a kormányban), addig sorra bukjuk majd el a jövőbeni lehetőségeinket, régióink, szülőföldünk fejlesztését. Ezzel együtt a jövőnket.
 

Farkas Iván, az MKP szakmai alelnöke

Támogassa az ujszo.com-ot

Az elmúlt időszakban arra kértük olvasóinkat, járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez annak érdekében, hogy a jelentős költségekkel járó hiteles, megbízható hírszolgáltatást hosszú távon biztosítani tudjuk.

Köszönjük a pozitív fogadtatást. Jó érzés tudni, milyen sokan tartják fontosnak a független, magyar nyelvű újságírás fennmaradását Dél-Szlovákiában, és milyen sokan szeretik az Új Szót.

A beérkezett támogatások lehetővé tették, hogy új munkatárssal bővítsük az ujszo.com professzionális csapatát, fejlesszük szolgáltatásainkat, növeljük az ügyeletben töltött órák számát. Nagyszerű eredmény ez olyan gazdasági környezetben, ahol a fejlesztések helyett a költségek visszafogása került sok helyen célkeresztbe.

Hálásak vagyunk eddigi támogatásaikért, és kérjük, továbbra is segítsék az ujszo.com fejlesztését. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Mária Kolíková
Frissítve

Kolíková marad az igazságügyi miniszter

Szputnyik

Matovič szerint a napokban kezdődhet a Szputnyikkal való oltás Szlovákiában

arkana

Renault Arkana: megérkezett Szlovákiába a francia újdonság

Škoda Fabia

Az új Fabia modernebb és szebb lett, gazdagabb felszerelést is kapott

Tibor Gašpar
Frissítve

Őrizetben marad Tibor Gašpar és több volt magas rangú rendőr is

ddddd

Mégis lesz idén valami Pohoda-szerűség

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.