Magyar Fórum: Radikalizálódás nélkül is bőven akad tennivaló(nk)!

Az állampolgárságról szóló törvény az elmúlt 10 év alatt 3622 embert fosztott meg akarata ellenére szlovák állampolgárságától. 134 esetben azért, mert magyar állampolgárságért folyamodtak. Bizonyára egyetértünk abban, hogy ez egy rossz törvény alapján történt, azonban ezért nem éri meg radikalizálni a társadalmat.
Pártsajtó

2021. március 5. 16:36

Magyar Fórum
- TASR-felvétel

Pusztán érzelmek és feszültséggerjesztés mentén nem lehet politizálni. A politikusnak keresnie kell az igazságtalanságokat és dolgozni a „hibás” törvények kijavításán. A kölcsönös vádaskodás nem volt és sosem lesz a megoldás felé vezető kikövezett út. Ahol lövészárkokat ásnak, ott nincs fejlődés.

A szlovákiai magyaroknak ennél a hangulatkeltésnél jelenleg fontosabb dolgai is akadnának, például a megélhetés biztosítása, az egészségügyi ellátás minőségi javítása, a régióink hanyatlásának megállítása, vagy éppen az emberi jogok napi szintű megsértésének a megszüntetése.

Tíz év után  újra növekvő feszültség van Magyarország és Szlovákia között. Az ostor vége pedig rajtunk, magyarokon, itt a határ mentén fog csattanni. A szimbólumok egy közösség számára nagyon fontos jelképek, viszont a radikalizálódás egyenes utat jelent a politikai pokolba.

Gondoljunk csak vissza a 2009/10-es évekre, amikor ennek a rossz törvény elfogadásának köszönhetően heves tiltakozások voltak a határon, a feszültséget pedig késsel lehetett vágni.

A Magyar Fórum elutasítja az efféle politizálási hangnemet. Számunkra a párbeszéd, az együttműködés és a megoldások keresése a helyes út.

A kormány által beterjesztett módosítás nem tér vissza a 2010 előtt meglévő állapothoz, amit mindannyian reméltünk és szerettünk volna, de kétséget kizáróan mégis történt egy apró lépés az elfogadható megoldás irányába.

Az alkotmány bevezetőjének a módosítása pedig, mely szerint mi, magyarok és a többi nemzetiség képviselői mint nemzetalkotók szerepelnének benne, biztosan javítana azokon a szemléleteken, melyek szerint a magyarokat vagy bárki mást ebben az országban biztonsági tényezőként kellene kezelni.

Mi itt vagyunk otthon és itt akarunk megmaradni, valamint gyermekeink jövőjét és boldogulását biztosítani.

Simon Zsolt

Támogassa az ujszo.com-ot

Az elmúlt időszakban arra kértük olvasóinkat, járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez annak érdekében, hogy a jelentős költségekkel járó hiteles, megbízható hírszolgáltatást hosszú távon biztosítani tudjuk.

Köszönjük a pozitív fogadtatást. Jó érzés tudni, milyen sokan tartják fontosnak a független, magyar nyelvű újságírás fennmaradását Dél-Szlovákiában, és milyen sokan szeretik az Új Szót.

A beérkezett támogatások lehetővé tették, hogy új munkatárssal bővítsük az ujszo.com professzionális csapatát, fejlesszük szolgáltatásainkat, növeljük az ügyeletben töltött órák számát. Nagyszerű eredmény ez olyan gazdasági környezetben, ahol a fejlesztések helyett a költségek visszafogása került sok helyen célkeresztbe.

Hálásak vagyunk eddigi támogatásaikért, és kérjük, továbbra is segítsék az ujszo.com fejlesztését. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
gimi

Riport a győri Kazinczyból a járványhelyzet nagy veszteseivel: a végzősökkel

Igor Matovič

Matovič ismét a közösségi hálón bírálja koalíciós partnerét, az államfőt és az újságírókat

Ma temetik Fülöp herceget

Ma temetik Fülöp herceget

Mária Kolíková

Kolíková szerint kötelező lenne közzétenni a Szputnyikra kötött szerződést

Vladimír Lengvarský

Lengvarský: Nem akarjuk elkövetni más országok hibáját

időjárás borús

Friss meteorológiai előrejelzés szombatra!

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.