ZENEZÓNA

Menő énekesek a szupergruppban
2004-ben három brit baszszusgitáros: Andy Rourke (ex-The Smiths), Peter Hook (ex-Joy Division, New Order) és Gary ”Mani” Mounfield (ex-The Sone Roses, Primal Scream) hármasban Freebass néven hobbizenekart alapított. Mani a felelős a mély, Andy a középső, Peter a magas hangokért.

Menő énekesek a szupergruppban

2004-ben három brit baszszusgitáros: Andy Rourke (ex-The Smiths), Peter Hook (ex-Joy Division, New Order) és Gary ”Mani” Mounfield (ex-The Sone Roses, Primal Scream) hármasban Freebass néven hobbizenekart alapított. Mani a felelős a mély, Andy a középső, Peter a magas hangokért. „Már legalább egy nagylemeznyi dalt írtunk, és jelenleg keressük a megfelelő énekest, akivel végre nagyobb sebességre válthatunk” – nyilatkozta tavaly Peter. A közelmúltban kiszivárgott hírek szerint a trió készülő albumán Tim Burgess (The Charlatans) és Bobby Gillespie (Primal Scream) is énekel majd. A napokban újabb részletekre derült fény – a brit sajtó arról tudósított, hogy a Freebass is fellép a február huszonharmadikára tervezett Manchester Versus Cancer nevű rákellenes jótékonysági koncerten, méghozzá két menő énekes: az Oasis-frontember, Liam Gallagher és az egykori The Stone Roses-énekes, a szólókarrierjét építő Ian Brown társaságában. Állítólag, ha a fellépés jól sikerül, a formáció ebben a felállásban nyári fesztiválturnéra indul. (pj, s)

Nívós elismerés a popcsillagnak

II. Erzsébet brit királynő ismét kiosztotta a Brit Birodalmi Érdemrend különböző fokozatait – számos művész, üzletember és sportoló részesült a díjban. Kylie Minogue is a kitüntetettek között van. Az ausztrál származású énekesnő az Officer Of The Order Of The British Empire nevű elismerést kapta meg. „Meglepett és mélyen megérintett, hogy ilyen rangos díjban részesültem második otthonomban, az Egyesült Királyságban. Fantasztikus érzéssel tölt el, hogy ezzel zárhattam le a 2007-es esztendőt és kezdhettem meg az újat” – mondta Kylie. (pj, e)

Újabb zenekar alakulhat újjá

Ha minden jól megy, hamarosan újjáalakulhat az 1963 és 1996 között működött The Kinks. A londoni együttes énekes–gitárosa, Ray Davies az elmúlt években már többször nyilatkozott az esetleges viszszatérésről, s úgy tűnik, idén a terv valósággá válik. Ray öcscse, a gitáros–énekes Dave Davies 2004-ben agyvérzést kapott, a basszusgitáros, Pete Quaife életét pedig veseproblémák nehezítik, ennek ellenére mindketten vállalnák a zenélést. „Beszéltem Pete-tel, aki nagyon szeretne új stúdiólemezt készíteni és koncertezni. Dave is az ötlet mellé állt. Remek volna újra együtt dolgozni” – mondta Ray. (pj, e)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?