Zendaya, Brendan Fraser, Al Pacino és Michelle Pfeiffer is Oscar-díjat ad át

Oscar-díj k

Zendaya, Brendan Fraser, Al Pacino és Michelle Pfeiffer is a díjátadók között lesz a 96. Oscar-gálán – jelentették be a szervezők.

Az amerikai filmakadémia díjátadó ceremóniáját március 10-én (magyar idő szerint hétfőre virradóra) rendezik meg a Los Angeles-i Dolby Színházban.

A szervezők hétfőn hozták nyilvánosságra azoknak a sztároknak a neveit, akik részt vesznek az Oscar-szobrok átadásában. A díjátadók között lesz a Dűne sztárja, Zendaya mellett az Oscar-díjas Al Pacino, a háromszoros Oscar-jelölt Michelle Pfeiffer, valamint Brendan Fraser, aki tavaly A bálnáért kapta meg a szobrot, és a Minden, mindenhol, mindenkor Oscar-díjasai: Michelle Yeoh, Ke Huy Quan és Jamie Lee Curtis is.

Az Oscar-gála executive producerei, Raj Kapoor, Molly McNearney és Katy Mullan közölték, hogy Mahershala Ali, Nicolas Cage, Jessica Lange, Lupita Nyong'o, Sam Rockwell és Matthew McConaughey szintén szerepel a díjátadók névsorában.

A gála műsorának házigazdája immár negyedik alkalommal Jimmy Kimmel lesz.

Az Oscar-díjátadót élőben sugározzák világszerte, a magyar nézők a Disney+ streamingszolgáltatásán követhetik.

Idén ismét van magyar jelölt: a látványtervezői kategóriában Mihalek Zsuzsa is esélyes a díjra a Szegény párák című filmért. Jorgosz Lanthimosz alkotása 11 jelölést kapott. A film berendezőjeként Mihalek Zsuzsa díszlettervező a produkciós tervező.

James Price és Shona Heath társaságában nyerheti el az Oscar-díjat. A film vetélytársai ebben a kategóriában a Barbie, a Megfojtott virágok, a Napóleon és az Oppenheimer.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?