X képviselő vallomásai

Politikai bombaként robbant Washingtonban az „X kong-resszusi politikus vallomásai” című könyv.A névtelenségbe burkolózó szerző kongresszusi politikusokról, a washingtoni politikacsinálás állítólagos praktikáiról rántja le a leplet. A könyvvel bőven foglalkozott az amerikai média.

Politikai bombaként robbant Washingtonban az „X kong-resszusi politikus vallomásai” című könyv.

A névtelenségbe burkolózó szerző kongresszusi politikusokról, a washingtoni politikacsinálás állítólagos praktikáiról rántja le a leplet. A könyvvel bőven foglalkozott az amerikai média. „X” kongresszusi politikus az elmúlt években rögzített beszélgetéseit, megfigyeléseit osztja meg mindössze 65 oldalon. Romlott, a lobbisták korrupcióval átszőtt hálójában vergődő és jobbára csak a saját újraválasztásukkal foglalkozó politikusokról ír. „Mint a legtöbb kollégám, én is sok mindent megígérek a választóimnak, és ezeket aztán soha nem tartom be. De minek is? A választókat már az is boldoggá teszi, ha elmondom ezeket az ígéreteket... Az én legfőbb munkám az, hogy megtartsam a munkámat” – olvasható a könyvben.

Mindent bevesznek

Az egyelőre még anonim politikus butának nevezi a választókat, akikkel mindent meg lehet etetni, a politikusokat pedig rövidlátóknak, akik csak az azonnali politikai haszonra összpontosítanak, a távlati, a jövő nemzedékek sorsát is meghatározó célokra fütyülnek. „Állandóan ellentmondok önmagamnak, de ezt alig veszik észre. Az egyik pillanatban állást foglalok a közkiadások elszabadulása ellen, de a következő pillanatban már újabb támogatásokat szorgalmazok az oktatás és az egészségügy finanszírozására, munkanélküli-segélyekre, vagy természetvédelemre” – írja a szerző. Szerinte könnyű manipulálni a „naiv és bégető bárányként viselkedő nemzet” tagjait.

Mindenható lobbisták

X politikus szerint a kongresszusi képviselők és szenátorok a lobbisták bábjai, választási kampányukat különböző érdekcsoportok finanszírozzák, s a lobbisták évente mintegy hárommilliárd dollárt költenek a törvényhozók befolyásolására. A szerző magát mérsékelt politikusnak nevezi, aki segíti a szegény családok gyermekeinek oktatását.

Hogy ki lehet a szerző, arról egyelőre csupán találgatnak. Többnyire demokrata párti politikust sejtenek, a New York Post forrásai egy visszavonulni készülő demokrata képviselőt neveznek meg, akit arról is ismernek, hogy állandóan panaszkodott a lobbik tevékenysége miatt. A könyvet kiadó Mill City Press elhárít minden érdeklődést, azt sem hajlandó felfedni, hogy a könyv szerzője tagja-e még a kongresszusnak vagy már visszavonult.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?