Washington, a film új divatos fővárosa

Washington |

<p>Filmes és televíziós rendezők hemzsegnek a korábban provinciálisnak és túl komornak talált Washingtonban, az amerikai főváros a sztárok kedvence lett, idén már tizenötnél több filmet forgattak itt.</p>

1991-ben még alig öt mozi- vagy tv-film készült Washingtonban, 2009-ben pedig több mint 15 nagyjátékfilm alkotói választották a cselekmény színhelyéül a szövetségi fővárost.

Itt forgatta Philip Noyce Salt című kémfilmjének több jelenetét három hónapja Angelina Jolie-val, akit Brad Pitt is elkísért.

Kevin MacDonald rendező A dolgok állása című politikai témájú filmjének központjában - amelynek főbb szerepeiben Ben Affleck és Russel Crowe játszik – a Capitolium, az amerikai kongresszus székháza áll. A fehér kupolás épületben eddig több mint 120 filmet forgattak.

Jack Nicholson színész több héten át forgatott James Brook új romantikus filmvígjátékában, amelyben a 2006. év legjobb női alakításáért járó Oscar-díj nyertesének, Reese Witherspoonnak az édesapját alakítja.

Múlt hónapban turisták és washingtoniak csodálták meg az MTV televízió The Real World című valóságshowja forgatásának kezdetét a város egyik legdivatosabb negyedének, a Dupont Circle-nek egyik házában. A műsor jövőre kerül adásba.

A várost a filmesek nem csak azért kedvelik, mert pénzügyileg vonzó, hanem azért is, mert sok mindent a stúdióban nem lehet leforgatni.

Az 1994-ben Tom Hanks főszereplésével készült Forrest Gump, vagy Frank Capra 1939-ben James Stewarttal a főszerepben forgatott Becsületből elégtelen (Mr. Smith Goes to Washington) című filmjének egyes jeleneteit a Lincoln-emlékműnél vették fel.

Washingtonnak most egy újabb nagy vonzereje van, amit a világ összes metropolisa irigyel tőle: ez Barack Obama elnök városa.

"Sokat beszélnek most Washingtonról, hatalmas a lelkesedés. Ez a novemberi választással kezdődött, és folytatódott a januári beiktatással. Az emberek osztozni akarnak abban az energiában és változásban, amely most főváros sajátja. – mondja Rebecca Pawlowski, a Destination DC idegenforgalmi hivatal szóvivője.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?