Wangari Maathai az esélytelenek nyugalmával vágott neki a küzdelemnek

Már a Nobel-békedíjas személyére is lehet fogadni. Idén igencsak kevesen nyertek, mert a kenyai környezetvédőnő eléggé esélytelennek számított. Az új fogadást tavaly vezette be az ausztráliai www.centrebet.com internetes portál, ma már három honlapon is lehet fogadni a győztesre. Paddy Power ír bukméker (www.

Már a Nobel-békedíjas személyére is lehet fogadni. Idén igencsak kevesen nyertek, mert a kenyai környezetvédőnő eléggé esélytelennek számított. Az új fogadást tavaly vezette be az ausztráliai www.centrebet.com internetes portál, ma már három honlapon is lehet fogadni a győztesre. Paddy Power ír bukméker (www.paddypower.com) ezt azzal magyarázza, hogy a fogadóirodák „olyan dolgokra nyitják meg a nyerési lehetőséget, amelyek minél több embert érdekelnek, márpedig a Nobel nagy falat, minden évben sok tinta folyik el körülötte.”

A Nobel-békedíjról döntő bizottság nem nézi rossz szemmel a fogadást, bár a nagy ügyek és a nagy díjak ritkán járnak párban. „Pozitív dolog, ha nagyobb figyelmet fordítanak ránk, még akkor is, ha ezek a fogadások nem különösebben fontosak számunkra” – mondta Geir Lundestad, a bizottság titkára.

Idén a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség és vezérigazgatója, az egyiptomi Mohamed ElBaradei volt a legfőbb esélyes minden portálon: 2:1 arányban lehet fogadni rá. Az esélyesek közt tartották számon már tavaly is II. János Pál pápát és Václav Havel volt cseh államfőt is, akiknek idén sem sikerült befutniuk. (Pan)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?