Világpremierrel nyitják

Budapest. – Immár negyedszer lesz Magyar Filmfesztivál Los Angelesben, a világ filmiparának fővárosában az idén október 12. és 18.

Budapest. – Immár negyedszer lesz Magyar Filmfesztivál Los Angelesben, a világ filmiparának fővárosában az idén október 12. és 18. között mutatják be az elmúlt év magyar filmtermésének legjavát; az alkotásokat a Beverly Hills-i Music Hall Theaterben vetítik – hangzott el az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón Budapesten. Bunyik Béla, a fesztivál főszervezője elöljáróban elmondta, hogy az Egyesült Államok elleni terrorcselekmények nem befolyásolják a fesztivált; néhány meghívott azonban lemondta a részvételt.

A Los Angeles-i vetítéssorozat választékában az úgynevezett közönség- és rétegfilmek mellett hangsúlyos szerepet kapnak a dokumentumfilmek.

Az ez évi filmfesztivált világpremierrel nyitják; a tengerentúli mustrán vetítik először Bacsó Péter új rendezését, a Hamvadó cigarettavég című, Karády Katalinról szóló filmet. A fesztivál hét napja alatt levetítik Sopsits Árpád Torzók című alkotását, amellyel a rendező Montreálban nagydíjat nyert; Gothár Péter több nemzetközi díjjal elismert rendezését, a Paszportot; Fekete Ibolya filmjét, a moszkvai filmszemlén fődíjas Chicót; Tímár Péter alkotását, a Vakvagányokat; Incze Ágnes I love Budapest című, szintén díjnyertes munkáját; az első nagyjátékfilmes Török Ferenc Moszkva tér című alkotását. Az amerikai nézők láthatják Fonyó Gergely mozgóképét, a Cseh Tamás filmet és Koltay Gábor millenniumi produkcióját, a Sacra Coronát. A rövid- illetve dokumentumfilmek között lesz Mundruczó Kornél Afta; Friderikusz Sándor Pulitzer-díjas alkotása, a Madárka kisfilmre átdolgozott változata, és Almási Tamás legújabb dokumentumfilmje, a Sejtjeink. A szervezők reményei szerint az októberi tengerentúli vetítésen szereplő alkotások közül több is esélyes az Oscar-díj jelölésre, úgymint a Torzók és a Madárka.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?