Kultúra

Világklasszis magyar zenészek Komáromban

Komárom | A szervező Fonográf Polgári Társulástól már megszokott igényes, színvonalas, világklasszis magyar zenészeket felvonultató programmal várja a látogatókat az idei XII. Rév Fesztivál, amelyet november 24. és 26. között tartanak Komáromban.
V. Krasznica Melitta

2011. november 12. 09:43

„A fesztivál fő arculatát ezúttal is a népművészetből, a folklórból merítő együttesek adják – mondta Lakatos Róbert brácsaművész, szervező. – Emellett azonban nyitni szeretnénk a multikulturalitás felé; ennek szellemében az első napon, november 24-én 18 órakor a turócszentmártoni Szlovák Kamaraszínház előadásában láthatja a közönség az Augusztus Oklahomában című kortárs darabot a Matica házban. Az előadást Czajlik József, a kassai Thália Színház igazgatója rendezte, zenéjét jómagam komponáltam, díszletét pedig Gadus Erika tervezte.” Pénteken, november 25-én 18 órától a Balaton északi partján található Felsőörsön működő Snétberger Tehetség Központ tanítványai adnak koncertet a Jókai Színházban. Az alapító, Snétberger Ferenc elsősorban hátrányos helyzetű, tehetséges roma gyerekeket karol fel, és Komáromban velük együtt zenél majd. Lajkó Félixet nem kell bemutatni a zenekedvelőknek, a virtuóz vajdasági hegedűművészt Brasnyó Antal brácsás kíséri, a 20 órakor kezdődő koncert vendége Pál István Szalonna prímás és Lakatos Róbert.

Szombaton délelőtt a Rév – Magyar Kultúra Házában rendezik meg a Potta Géza prímásversenyt, amely a Budapesti Hagyományok Háza és a Fonó Budai Zeneház támogatásával valósul meg. Délután a filmvásznon elevenedik meg a híres felvidéki prímás, Potta Géza. Este két koncertre invitálják a nézőket a szervezők: 19 órától a kelet-magyarországi Paszab községből származó, autentikus cigányzenét játszó Parno Graszt együttes lép színpadra, őket Pál István Szalonna és bandája követi. Pénteken és szombaton is táncház zárja a programot, pénteken a Ritka Magyar Banda és a Hárompatak zenekar, míg szombaton Pál István Szalonna és bandája húzza a talpalávalót. (vkm)

Az Új Szó a rendezvény médiatámogatója.

Önnek ajánljuk

Beiktatták hivatalába Zuzana Čaputovát - ÖSSZEFOGLALÓ

Jégesővel jönnek a viharok vasárnap

150 euróval nőhet a gyermekgondozási segély a dolgozó szülőknek

Čaputová magyarul is köszönetet mondott első, elnökként elmondott beszéde végén

Dankónak köszönhetően Čaputová beiktatásán is volt egy baki

Heti két óra a természetben a jó egészség elengedhetetlen feltétele

Legfrissebb galériák
Olvasta már?