Végre egy világsztár!

<p>Beyoncé múlt pénteki pozsonyi koncertje a február eleji bejelentés óta folyamatosan vezető hír volt. Nem véletlenül, ő az első világsztár, aki karrierje csúcsán lépett fel a szlovák fővárosban, s ilyen hatalmas show-t még nem láthattunk. A következőre bizonyára nem kell sok-sok évet várni.</p>

PUHA JÓZSEF

Szlovákia felkerült a koncerttérképre, egyre több nemzetközi előadó, zenekar lép itt fel, főleg a fővárosban és a jelentősebb fesztiválokon. 2012 volt a fordulópont, tavaly az előző évekkel összehasonlítva jóval több koncertet szerveztek. Idén még többet terveznek. A dolognak azonban van két szépséghibája.

Javarészt pályafutásuk csúcsát már régen maguk mögött hagyottak és egyslágeres előadók jönnek. Az ő koncertnaptárjukba beférünk, a csúcson levők viszont továbbra is elkerülik országunkat. Már meg tudnánk őket fizetni, de még mindig nincs megfelelő helyszínünk: sportcsarnokunk, stadionunk a fellépéseikre. A másik szépséghiba, hogy a nagy bumm után kezdjük megunni a koncerteket. Amíg évente csak páran jöttek, nyilván sok olyan zenerajongó is jegyet váltott, aki igazából másra vágyott, de beértea kínálattal. Manapság már nem ritkák a félházas koncertek, sőt olyan előadók is akadnak, akiknek fellépését érdeklődés hiányában le kell mondani.

Beyoncé a közel tízezer nézőt befogadó Ondrej Nepela Téli Stadionban tartott koncertje a világ körüli turné legkisebb helyszíne. Az érdeklődés hatalmas volt. Persze nem csak a hazaiak részéről. Az énekesnő ezúttal elkerülte azokat a közép-kelet-európai városokat, amelyeket az előző turnéja érintett, kimaradt Bécs, Budapest és Prága, ezért sokan jöttek a környező országokból is. Pedig a belépőjegyért mélyre kellett a zsebbe nyúlni. A legolcsóbbakért 69 eurót, a legdrágábbakért 119-et kértek el. Ebből eredően korántsem az énekesnő legfanatikusabb rajongói jutottak el a koncertre, hanem azok, akik meg tudták fizetni a jegy árát. A közönség végre Pozsonyban is láthatott olyan világszínvonalú show-t, amilyenben korábban nem volt része.

Beyoncé érdekes szereplője a zenei életnek. Évek óta a világ öt legsikeresebb énekesnője között tartják számon, sokmillió nagylemezt ad el, több dala sláger. De eget rengető világslágere még sincs. A rhythm and blues, a soul berkeiben ritkán születik örökzöld sláger, ezek a dalok egy idő után feledésbe merülnek. Beyoncé pozsonyi közönségének zöme bizonyára nem tudta volna megnevezni egyetlen dalát sem.

A koncerten minden a lehető legnagyobb rendben volt. Nem is lehetett másképp, rengeteg ember dolgozott rajta, mindenkinek megvolt a szerepe. Minden pontos forgatókönyv szerint zajlott, ezért a fellépés az igazi zenerajongóknak mesterségesnek tűnt. Igaz, ők nem voltak sokan. Lehet, hogy a távol maradók jártak jól, a belépőjegy árából akár tíz sokkal „zeneibb” koncertre mehetnek el. Olyanokéra, akik nem világsztárok, nincs nagy hírverés körülöttük, de sokkal jobb énekesek, zenészek, mint Beyoncé és csapata.

A koncert sikere bizonyítja, hogy a topon levő világsztárok iránt Szlovákiában is nagy volna az érdeklődés. Ha egyszer megépül a nemzeti futballstadion, nem kizárt, hogy olyan zenekarokat is köszönthetünk, mint a U2. Addig viszont be kell érnünk, mondjuk, a Tom Yorke vezette Atoms for Peace fellépésével a trencséni Pohoda fesztiválon. De, ahogy mondani szokás, az sem lesz piskóta!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?