Útba ejti Pozsonyt a Dream Theater

rr
Pozsony |

Július 16-án lép fel a Nemzeti Teniszcsarnokban (NTC) a progresszív rock kultikus zenekara, az amerikai Dream Theater.

1985-ös megalakulásuk óta 15 millió lemezük fogyott el világszerte, idén februárban jelent meg legújabb, sorrendben 14. albumuk, a Distance Over Time, amelyen visszatértek a gyökerekhez, azaz a súlyosabb, metálosabb stílushoz. John Petrucci alapító gitáros egy interjúban úgy fogalmazott, hogy „egy tömör, nyers, organikus lemez született”, amelyet az előző koronggal ellentétben nem Jordan Rudess billentyűssel kettesben írtak, hanem a teljes zenekar részt vett a komponálásban, sőt a szövegírásban is, ami nagyon összekovácsolta őket.

Bár a csapat felállása három évtized alatt többször változott, a korábbi és a mostani tagok mindannyian magasan jegyzett zenészek, akik számtalan díjat nyertek különböző zenei szaklapok éves szavazásain. A Dream Theater jelenlegi tagjai: James LaBrie ének (1991 óta), John Petrucci gitár, John Myung basszusgitár (1985 óta), Jordan Rudess billentyűs hangszerek (1999 óta), Mike Mangini dobok, (2010 óta).

Bár viszonylag gyakran turnéznak, hozzánk csupán másodszor érkeznek. Első alkalommal 2014-ben láthatták őket a hazai rajongók, szintén a pozsonyi NTC-ben.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?