Újdonságok az amerikai nagylemezlista élén

Amíg a Billboard magazin százas kislemez-listájának élmezőnyében nincs változás, addig a nagylemezek összesítése alaposan átalakult az elmúlt hetekben. Számos sztár jelentette meg az albumát, így hétről hétre nagy párharc alakult ki a lista első helyének megszerzése terén.

Amíg a Billboard magazin százas kislemez-listájának élmezőnyében nincs változás, addig a nagylemezek összesítése alaposan átalakult az elmúlt hetekben. Számos sztár jelentette meg az albumát, így hétről hétre nagy párharc alakult ki a lista első helyének megszerzése terén.

Három hete várható volt, hogy DMX könnyedén átveszi az első helyet a Grand Champ című nagylemezével. Az amerikai rapper nemrég bejelentette, hogy a jövőben szeretne a zenélés helyett inkább a filmezéssel foglalkozni, ezért aztán még nagyobb lett az érdeklődés az utolsó albumaként reklámozott korong iránt. A második helyet A Perfect Circle szerezte meg, amelynek második lemezét, a Thirteenth Step címűt Erykah Badu újdonsága követte a harmadik helyen. Érdekesség, hogy az utóbbi két album ezen a héten már nem szerepel az első húszban.

Két hete előzetesen mindenki azt hitte, hogy a Limp Bizkit új korongjából, a Results May Vary címűből fog fogyni a legtöbb. A rockerek várva várt albuma azonban csak nehezen szerezte meg a képzeletbeli dobogó legalsó fokát. Az OutKast nevű rapduó dupla lemezével nem tudták felvenni a versenyt Dursték, sőt még Dave Matthews szólólemeze, a Some Devil is megelőzte őket. A további helyeken R. Kelly és Eminem legújabb felfedezettje, Obie Trice újdonságai álltak. A Limp Bizkit frontembere, Fred Durst egy amerikai magazinnak nyilatkozva elmondta, hogy nem aggódik az eladási adatok miatt. „Tulajdonképpen nem zavarnak a számok. Az első héten még csak a leghűségesebb rajongóink szerezték be a cédét, de ahogy híre megy, egyre többen fogják megvásárolni” – mondta a bizakodó zenész. És igaza lett, a lemezből azóta világszerte kétmillió példányt adtak el.

Az OutKast tagjai az eredeti tervek szerint külön-külön jelentették volna meg a szólólemezeiket, de végül úgy döntöttek, hogy egy csomagban dobják piacra, pedig az albumaik meglehetősen különböznek egymástól. A Speakerboxxx és a The Love Below címet viselő korongok két hétig uralták a mezőnyt, a fiúk remek szereplése nem meglepetés, hiszen az OutKast rendkívülien népszerű a tengerentúlon. „Eddig csupa pozitív visszajelzést kaptunk. A rajongóink a jelek szerint mindkét korongot nagyon kedvelik” – nyilatkozta a napokban Big Boi, aki inkább a kemény hip-hop ritmusokat részesítette előnyben saját lemezén. Társát, Andre 3000-t viszont a melodikusabb oldaláról ismerhetjük meg, a cédéjére felkerült dalok nagy részében nem is rappel, hanem énekel. „Meglehetősen lesújtó a véleményünk a hip-hopról. Az utóbbi időben úgy tűnik, hogy a stílus haldoklik, nincsenek friss hangok, amelyek új irányba vinnék. Ezért is szerettünk volna valami olyannal előállni, amelynek hallatán felkapják az emberek a fejüket” – mondta Big Boi.

Az elmúlt héten az eladási lista második helyén a Bad Boy’s Da Band Too Hot For T.V. című lemeze tanyázott, míg a bronzérmes pozíciót Sting szerezte meg. Korábban az angol zenész főleg Európában érte el a legnagyobb sikereket, de az utóbbi években megjelent korongjai már a tengerentúlon is értő fülekre találtak.

A héten Ludacris lemeze debütált a csúcson, amelyen ismét a barátaival dolgozott együtt. Nagy szerepet kapott a dalok elkészítésében Timbaland, aki a hip-hop egyik legbefolyásosabb producere. Korábban is már számos alkalommal volt a rapper segítségére. „Van annak is a varázsa, ha új emberekkel dolgozom. Ám a Timbalanddel való munkának az az előnye, hogy már nagyon jól ismerjük egymást, és félmondatokból megértjük, mire gondol a másikunk” – nyilatkozta az együttműködésükről Ludacris. A harmadik helyet Elvis Presley Elvis: 2nd To None című válogatáslemeze szerezte meg.

Közben második hete a negyedik helyen szerepel Dido új albuma, a Life For Rent. Angliában a kilencvenes évek közepe óta, nem fogyott egyetlenegy album sem ilyen gyorsan, és sikere Amerikában is jócskán túlszárnyalta az előzetes várakozásokat. Az anyagot az első, No Angel címet viselő lemezéhez hasonlóan a Faithless-ből ismert testvére, Rollo segítségével készítette el. Az énekesnőt saját bevallása szerint nem igazán érdekli, hogy az új album lesz-e anynyira sikeres, mint a debütáló lemeze volt, amely tizenkét millió példányban fogyott. „Természetesen mindig örülök, ha a korong sikereiről hallok, de szerintem vannak ennél sokkal fontosabb dolgok is az ember életében” – nyilatkozta Dido. (péjé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?