Új minőség, kedvezőbb hatás

Manapság egyre több lehetőség kínálkozik hajunk állagának, mennyiségének megváltoztatására. Természetesen nemcsak esztétikailag meghatározó, az adottságokon túl egészségi állapotunknak is függvénye a hajminőség, tehát érdemes odafigyelni rá. A hajkoronát ápolni kell – állítják a szakértők.

Manapság egyre több lehetőség kínálkozik hajunk állagának, mennyiségének megváltoztatására. Természetesen nemcsak esztétikailag meghatározó, az adottságokon túl egészségi állapotunknak is függvénye a hajminőség, tehát érdemes odafigyelni rá. A hajkoronát ápolni kell – állítják a szakértők. Nem véletlenül használják a hajápolás szót, ugyanis nem simán hajmosásról van szó, a kifejezésnek sokkal mélyebb jelentése van. A szép haj először is a fejbőr gondozásával kezdődik, és mivel mindenkinek más típusú a haja, ezért körültekintően kell sampont, balzsamot és egyéb hajápoló szert választanunk. A hajmosást nem szabad elkapkodni, időt kell hagynunk fejbőrünk karbantartására is. Legalkalmasabb módszere ennek a masszírozás A könnyű masszírozásnál a fejbőrnek szinte nem szabad megmozdulnia, az erőteljes dörzsölés tilos. A helyes masszírozás serkenti a vérkeringést, ezáltal kicsit mérsékelheti a hajhullást és a fagygyúképződést. Minden típusú sampont hígítva ajánlatos használni. A legújabb Schwarzkopf & Henkel sampon tejproteint tartalmaz, s az új hajépítő vitaminnak, a B3- és a B5-provitaminnak köszönhetően a haj bizonyítottan akár 30 százalékkal erősebbé válik. A hajszálak megőrzik természetes nedvességtartalmukat, a haj érezhetően – és láthatóan is – selymesebb és fényesebb lesz. A mosás utáni hajápolás ugyancsak elengedhetetlen része a hajhigiéniának. Ugyanúgy, mint a samponok kiválasztásánál, balzsamot, zselét, hajlakkot és egyéb szépítő szert mindig hajtípusunknak megfelelően válasszunk. Ezután jöhet a szárítás, nedvszívó frottírtörölközővel a haj tövét, majd a hajvégekre lecsorgó vizet itassuk fel. Ily módon a hajban maradt nedvesség akár 70%-át is eltávolíthatjuk, amivel alaposan lerövidül a hajat nem éppen kímélő hajszárítás ideje. Ha meleg helyen maradunk, ez a fázis akár teljesen el is hagyható.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?