Új évad a Jókaiban

Komárom |

<div>&bdquo;A Komáromi Jókai Színház a színes, széles körű tematikájú előadásaival a közönség valamennyi rétegét meg tudja szólítani. Mindenkinek nem tud megfelelni, de nem is szeretne, ugyanis, aki mindenkinek megfelel, az senkinek sem felel meg, legfőképpen nem önmagának.&rdquo;</div><div>&nbsp;</div>

„S mi önmagunknak is szeretnénk megfelelni, mivel – lehet, hogy ezt sokan nem így látják vagy akarják látni, illetve láttatni – a művészi önbecsülésünk igenis magas szintű” – mondta Tóth Tibor igazgató a színház évadnyitó társulati ülésén. A 2015/16-os évad előadásai a szabadság és a tisztesség lehetőségeinek témakörét járják körül. A felnőtteknek szóló 5 bérletes előadás közül az első a Kassai Thália Színház októberi vendégbemutatója, Márai Sándor A kassai polgárok című színműve (rendező: Beke Sándor). Ezt novemberben Tauno Yliruusi Börtönkarrier című zenés vígjátéka követi (r.: Erdeős Anna). Januárra tervezik Nagy Ignác – Parti Nagy Lajos Tisztújítás című komédiáját (r.: Keszég László), majd Arthur Miller Az ügynök halála című drámája következik (r.: Forgács Péter), az évad utolsó bemutatója pedig Michael Frayn – Mohácsi István – Mohácsi János bohózata, a Veszett fejsze (r.: Méhes László). A gyerekeket Tersánszky J. Jenő – Pille Tamás: Misi Mókus kalandjai című zenés bábjátékával (r.: Pille Tamás), valamint a Soproni Petőfi Színház vendégjátékaként Bonyár Judit – Hűvösvölgyi Péter – Demcsák Ottó: A szép Cerceruska mesetáncjátékával várják. Az új évadban is folytatódnak a Vasmacska Filmklub vetítései és a Kor-Zár Klub estjei. Az igazgató reményei szerint az évad végéig mintegy 170 előadást abszolvál a társulat, Komáromban, valamint Szlovákia és Magyarország számos településén. „Egyre nehezebb teljesíteni a tervezett előadás- és nézőszámot, folytatnunk kell tehát a népszínházi struktúrát” – mutatott rá Tóth Tibor. Újdonság a Színészbeszélgetések a Borozóban című programsorozat, amelyet a tervek szerint havi rendszerességgel tartanak Miklós László moderálásával. „Szeretnénk így is közelebb kerülni a közönséghez, kivinni az egyes programokat a színház falain kívülre” – mondta az igazgató. Ugyancsak újdonságként vezetik be a gyerekek részére a délutáni játékos drámapedagógia foglalkozásokat. „Várunk mindenkit, a színház iránt rajongókat és azokat is, akik még nem látták a színház épületét belülről. Várjuk a drukkereket és az ellendrukkereket, a kritikusokat és a biztatókat egyaránt, ugyanis – Denis Diderot szavaival élve – a színház az egyedüli hely, ahol az erényes és a gonosz ember könnyei összefolynak” – zárta évadnyitó gondolatait Tóth Tibor.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?