Tovább reménykedő rajongók

Semmi kétség, a Guns N’ Roses rendelkezik a leghűségesebb és legkitartóbb rajongótáborral. A zenekarról senki sem tudja, hogy milyen stádiumban van, egyáltalán létezik-e.

Már öt éve annak, hogy bejelentették, készül a Chinese Democracy című album, de könynyen elképzelhető, hogy előbb lesz demokrácia Kínában, mint a lemez a boltokban…

2004 elején a Guns N’ Rosest megjárt zenészek egyesült erővel szálltak szembe a kiadójukkal, nem engedték megjelentetni a legnagyobb slágereiket felvonultató válogatásalbumot. A pert elvesztették, a Greatest Hits-korong tavaly tavaszszal a boltokba került, és hatalmas sikert aratott.

A zenekar az 1993-as, átdolgozásokat tartalmazó The Spaghetti Incident? óta nem jelentetett meg stúdiólemezt. A következő években valamennyi tag elhagyta Axl Rose bandáját. Aki nem önszántából, azt a frontember menesztette. Közülük hárman – Slash, Duff McKagan és Matt Sorum – megalapították a Velvet Revolvert, és tavaly kiadták első nagylemezüket. Helyükre újak léptek, viszont senki sem tudja, kik ők valójában, arról nem is beszélve, hogy Axl mellett egyikük sem bírja sokáig.

A Guns N’ Roses öt éve ígéri az új lemezt. Tavaly augusztusban egy New York-i rádióállomás bemutatta az IRS című számot – ez volt a legutolsó hír a készülő albummal kapcsolatban. Az elmúlt napokban végre felgyorsultak az események. Az említett dal kiforrottabb változata felkerült az együttes honlapjára, valamint két másik felvétel: a Madagaskar és a The Blues címűek is felbukkantak a világhálón. Az XFM arról számolt be, hogy a Chinese Democracy című korongot már rögzítették, és várhatóan novemberben napvilágot lát. Az Interscope kiadó képviselője egyelőre nem erősítette meg a hírt, mindössze annyit árult el, hogy eddig hozzávetőleg 13 millió dollárt emésztett fel a már megjelenése előtt legendássá vált lemez. Az XFM riportere azt is tudni véli, hogy az albumot Axl mellett Dizzy Reed, Robin Finck, Richard Fortus, Brian Mantia, Chris Pitman és Buckethead rögzítette. Buckethead állítólag már távozott is a zenekarból. (o, pj)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?