Tóth Gabi baklövései

Néhány évvel ezelőtt egy ismert magyar előadóművész hihetetlenül jó lemezt adott ki. Beszélgetést készítettem vele a rádióműsoromba annak kapcsán, hogy az album – ellentétben előző anyagaival – alig-alig fogyott. Megkérdeztem, hogyan vélekedik a közízlésről.

Néhány évvel ezelőtt egy ismert magyar előadóművész hihetetlenül jó lemezt adott ki. Beszélgetést készítettem vele a rádióműsoromba annak kapcsán, hogy az album – ellentétben előző anyagaival – alig-alig fogyott. Megkérdeztem, hogyan vélekedik a közízlésről. Nem kiabált kígyót-békát a közönségre, sőt, azt sem kérdezte meg, „hol van a fületek”. Szép nyugodtan leszögezte, hogy valahol hiba csúszott a gépezetbe. Mert csakis ő a felelős, amiért a lemeze rosszul fogy. A közönség ugyanis szent. A közönségnek mindig igaza van – mondta – majd nevetve hozzátette, hogy akkor is, ha nincs.

A történet a Megasztáros Tóth Gabi kijelentései kapcsán jutott az eszembe. Miután egy hete a zsűri másodjára mentette meg a kieséstől, alaposan kiborult – akárcsak az elsőnél. Nem rejtette véka alá a véleményét. Azt mondta, hogy a műsor nem a tehetségről, hanem a közönség szimpátiájáról szól, és ő szálka az emberek szemében, csalódott bennük, mert azt szeretnék, ha végre kiesne. Szerinte a legjobbak már amúgy is távoztak – Bartók Eszter, Bella Levente és Boogie. Hozzátette, ha nem Caramel nyer, akkor nincs igazság a Földön. Végül megjegyezte, hogy nem bánná, ha legközelebb ő távozna.

Nem ő távozott. Szombaton még kiesőjelölt sem volt. Pedig a nyilatkozatai alapján megérdemelte volna! Gyáva dolog a közönségre hárítani a felelősséget. Hol van az megírva, hogy a legnépszerűbbek közé kell emelni őt? Rengeteg tehetség van, akik szóhoz sem jutnak, örülnie kéne, hogy ekkora lehetőséget kapott a bizonyításra. Az is lehet, hogy túlértékeli önmagát. Hogy a közönség alkalmasabbnak találja a sztárszerepre a többieket.

Számomra érthetetlen, miért ekkora kudarcként élte meg, hogy a kiesés szélére került. Túl nagy súly nehezedik rá? Nővére győzelme után ő sem adhatja alább? Bízom abban, hogy azóta százszor megbánta a felesleges kirohanásait, és csak első elkeseredésében okolta a nézőket. Remélhetőleg valaki megmagyarázta neki, hogy a siker közönségfüggő, nem szabad azok hozzáértését megkérdőjelezni, akik később – szerencsés esetben – a kenyéradói lesznek.

A végső győzelemre is esélyes (lett volna). A mezőny egyik legerősebbje, én neki drukkoltam. Egy közvélemény-kutatás is az ő sikerét vetítette elő. Most azonban úgy néz ki, mégsem ő lesz a befutó. De nem is baj. Nyilatkozatai ismeretében kijelenthetjük, hogy a másik két versenyző jobban megérdemli a győzelmet. Gabi egyszerűen nem érett a sztárszerepre. Egy sztárjelöltnek ugyanis minden helyzetben sztárjelölthöz méltóan kell viselkednie. Akkor is, ha a kiesés fenyegeti. Még sokat kell tanulnia. Például kezelni azt a helyzetet, amikor nem neki áll a zászló. És meg kell tanulnia emelt fővel távozni. Ahogy a versenyzők többsége teszi. Arra meg előbb-utóbb magától is rájön, hogy nincs igazság a Földön. Sosem volt, és nem is lesz! Még akkor sem, ha történetesen Caramel győz… (péjé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?