Torkukon akadt a pite

A bevételi lista élén nyitott 34,3 millió dollárral Amerikában az Amerikai pite – Az esküvő, míg Jennifer Lopez és Ben Affleck közös filmje, a Gigli a nyár egyik legnagyobb bukása: a film az első hétvégéjén mindössze 3,8 millió dollárt hozott.

A bevételi lista élén nyitott 34,3 millió dollárral Amerikában az Amerikai pite – Az esküvő, míg Jennifer Lopez és Ben Affleck közös filmje, a Gigli a nyár egyik legnagyobb bukása: a film az első hétvégéjén mindössze 3,8 millió dollárt hozott.

Hiába uralja a médiát egy éve Jennifer Lopez és Ben Affleck románca, hiába épp a Giglinek köszönhetik megismerkedésüket, és hiába rendezte a filmet a Beverly Hills-i zsarut és a Ha eljön Joe Blacket jegyző Martin Brest, az 54 millió dolláros produkció nem érdekelte a közönséget: péntektől vasárnapig mindössze 3,8 millió dollár értékben keltek el rá a jegyek. A filmet gyártó Revolution Studios a kudarc fő okát a sárba tipró kritikákban látja.

A 3,8 millió dollár mindenesetre csupán a toplista nyolcadik helyére volt elegendő, mivel még az amerikai mozikban tizedik hete játszott Némó nyomában is nyolcezer dollárral több bevételt produkált, mint a Gigli.

Ami az előkelőbb helyezéseket illeti: az Amerikai pite-sorozat harmadik része, az Amerikai pite – Az esküvő (magyarországi bemutató: szeptember 25.) 34,3 millió dollárral került a hétvégi bevételi lista élére, és bár ez az eredmény 10,8 millió dollárral elmarad a második rész 2001-es nyitásától, a Universal forgalmazási vezetője, Nikki Rocco elégedett, mivel szerinte annak fényében, hogy az embereknek kezd csömörük lenni a folytatásoktól (három hónapon belül ez volt a tizedik folytatás!), a 34 milliós teljesítmény szépnek mondható, ráadásul az Amerikai pite – Az esküvő költségvetése „mindössze” 55 millió dollár volt.

A második helyen a múlt hétvégi első helyezett, a Spy Kids 3D: Game Over került 20,1 millió dollárral, a harmadik 19,1 millió dollárral A Karib-tenger kalózai – A Fekete Gyöngy átka (magyarországi bemutató: szeptember 18.), amely most péntektől vasárnapig csak 17%-kal hozott kevesebbet, mint egy héttel korábban, és amelynek összbevételei már elérték a 209 millió dollárt.

Még kisebb mértékben, mindössze 16%-kal esett vissza a Seabiscuit: a Tobey Maguire főszereplésével készült film minden idők egyik leghíresebb amerikai versenylováról a második hétvégén 17,5 milliót termelt, sőt az ötödik helyről a negyedikre kapaszkodott fel. Az ötödik 12,7 millió dollárral a múlt heti harmadik helyezett Bad Boys II. – Már megint a rosszfiúk, a hatodik a Lara Croft: Tomb Raider – Az élet bölcsője (hazai bemutató: szeptember 4.), amely az eleve harmatos 21,7 millió dolláros nyitás után most már csak 11,3 millió dollárt produkált.

A Némó nyomában és a Gigli mögött kilencedik a Szövetség (The League of Extraordinary Gentlemen) 3,15 millió dollárral, a Top 10-et pedig a Terminator 3. – A gépek lázadása (magyarországi bemutató: augusztus 21.) zárja 2,9 millióval. A zúzós akciómozi az USA-ban és Kanadában eddig 142,7 milliót termelt, és világszerte is közel ennyit: 141 milliót. Spanyolországban pl. minden idők hatodik legjobb nyitását produkálta a hétvégén, Németországban pedig az idei év második legjobb nyitását mondhatja magáénak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?