Több újság mellékleteként is megjelenik Prince új albuma

Párizs |

<p>Több európai magazin mellékleteként is megjelenik Prince legújabb albuma, amelyhez elsőként Franciaországban juthatnak hozzá a rajongók.</p>

Az első hírek még arról szóltak, hogy az amerikai zenész július 22-én adja ki a 20Ten című albumot, amely nem tölthető le és hanghordozóként sem lesz kapható: a Rolling Stone zenei magazin augusztusi kiadásának mellékleteként lehet csak megvásárolni.
Az új opus azonban Franciaországban lesz először beszerezhető, mégpedig a július 8-án megjelenő Courrier International című külpolitikai hetilap ingyenes mellékleteként. A magazin minden újságosnál megvásárolható lesz a szokásos 3,50 eurós áron, de csak korlátozott számban.
Az akció július 10-től hasonló módon folytatódik más európai országokban: Nagy-Britanniában a Daily Mirror, Németországban a  Rolling Stone Deutschland, Belgiumban a Het Nieuwblad mellékleteként jelenik meg a lemez.
Prince nem először választ sajátos módszert lemezének terjesztésére: 2001-ben és 2007-ben a Musicology, illetve a Planet Earth című albumait ingyen osztogatta a koncertjei bejáratánál, s az utóbbi a brit Mail on Sunday mellékleteként is megjelent. Az újdonság, hogy ezúttal az újságos módszer nem korlátozódik Nagy-Britanniára.
A július 8-i franciaországi premier azzal magyarázható, hogy a zenész másnap este az északi Arras városában ad szólókoncertet, majd július 25-én egy nizzai fesztiválra hivatalos.
A francia lap külpolitikai felelőse, Victor Dekyvere a Paris Match magazin kérdésére elmondta: a világsajtó előző héten megjelent írásaiból válogató és azokat franciául utánközlő Courrier Internationalt a zenész menedzserei keresték meg exkluzív ajánlatukkal. A külpolitikai lap szerkesztősége pedig úgy döntött: megragadva az alkalmat a teljes számot a zenei iparnak és a zenei felvételek újfajta terjesztési módszereinek szenteli, melynek részeként egy exkluzív interjút is közöl Prince-szel.
A 20Ten című albumot Prince minnesotai stúdiójában egyedül komponálta és vette fel. A lemezen vendégszerepel többek között Maceo Parker szaxofonos valamint Shelby J, Liv Warfield és Elisa Dease énekesnők. A lemez funk- és újhullámos elemeivel a zenész karrierjének korai szakaszát idézi. Prince az 1999, a Purple Rain és a The Most Beautiful Girl in the World című dalaival világsikerre tett szert.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?