Tiziano Ferro Budapesten

Az olasz előadóknak bérelt helyük van az európai poppiacon. A legismertebb, Eros Ramazzotti trónját ugyan senki sem veszélyezteti, de időről időre felbukkannak új nevek, akikre érdemes odafigyelni. Az új generáció egyik legígéretesebb énekese Tiziano Ferro, aki turnéjának keretében holnap a magyar fővárosban lép fel.

Tiziano érdeklődése a zene iránt már hétéves korában megmutatkozott, ekkor kapta élete első gitárját. Később tanult zongorázni és dobolni is; első dalát tizenévesen írta, majd tizenhat évesen csatlakozott a helyi gospel kórushoz. Az itt szerzett tapasztalatai még inkább a fekete zene irányába terelték – ebben a műfajban tudta leginkább a zene iránti szenvedélyét kiteljesíteni.

Néhány kevésbé sikeres próbálkozás után 2001 májusában az EMI szerződést kötött vele, és júliusban jelent meg a Perdono című dala, ami rövid időn belül nagy sikert aratott, vezette a hivatalos olasz kislemezlistát, és heteken keresztül a rádiók legjátszottabb dala volt. A Perdono Olaszországban 2001 harmadik legnagyobb példányszámban eladott kislemeze lett.

Az átütő sikert első albuma, a Rosso Relativo követte; az album keveréke az r&b és kortárs popzenének, jól tükrözi Tiziano akkori érzelemvilágát. A tizenkét dal szerzője ő maga volt. A lemezt 2001 októberében adták ki, és kivívta mind az olasz kritikusok, mind a rajongók elismerését, az év legjobb albumának kiáltották ki. Hazájában háromszoros platinalemez lett, több mint 300 ezer példányt értékesítettek belőle. A Rosso Relativo később a világ negyvenkét országában megjelent, leginkább Európában és Latin-Amerikában hódított, de az arab országokban, Dél-Afrikában, Japánban és Új-Zélandon is szépen fogyott.

Az utóbbi két évben Tiziano beutazta a fél világot, mindenhol nagy sikerrel koncertezett. Emellett jutott ideje arra is, hogy megírja új albumának dalait, amelynek felvétele 2003 májusában kezdődött. A második lemezének címe 111, novemberben került a boltokba. Olaszországban már kétszeres platinalemez, Svájcban és Spanyolországban aranylemez. Tiziano Ferro jelenleg európai turnén népszerűsíti az új lemezét, amelynek keretében holnap a budapesti Petőfi Csarnokban lép fel. (péjé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?