Tíz év után jön az új New Order-album

MTI-HÍRTíz év után készített új stúdióalbumot a New Order. Az elektro-rock meghatározó brit csapata 35 éve alakult a Joy Division romjain.

MTI-HÍR

Tíz év után készített új stúdióalbumot a New Order. Az elektro-rock meghatározó brit csapata 35 éve alakult a Joy Division romjain. Music Complete című anyaguk szeptember 25-én jelenik meg.

„Az előző két album, a 2001-es Get Ready, valamint a 2005-ös Waiting For The Siren's Call meglehetősen gitárközpontú volt, elsősorban azért, mert egy időre elegem lett a szintetizátorokból. Újra fel akartam fedezni magamnak a gitárt, amelyen annak idején a Joy Divisionben játszani kezdtem. Aztán eltelt tíz év és ismét rátaláltam a szintikre meg az elektronikára, ez hallható a Music Complete-on is” – írta közleményében Bernard Sumnert, a New Order frontembere.

A zenekar 1993-tól 1998-ig szüneteltette tevékenységét, az idő alatt a tagok különböző projektekben (Electronic, Revenge, Other Two, Monaco) dolgoztak. A visszatérést követően készült két stúdióalbum, de 2006-ban úgy tűnt, végleg vége a New Ordernek. Aztán 2011-ben ismét összeállt a csapat, némileg új felállásban.

A Music Complete albumon tizenegy dal szerepel majd. A zenét a tagok közösen szerezték, a szövegeket Sumner írta. A produceri munkák többségét a zenekar maga végezte. A közreműködők listáján sok az ismert név: Tom Rowlands (Chemical Brothers) három számban működik közre producerként, illetve zenészként, Elly Jackson (La Roux) két számban énekel, Brendon Flowers (Killers), valamint Iggy Pop egy-egy dalban hallható. A mixpult mögött Craig Silvey (Arcade Fire, National, Arctic Monkeys) és Richard X (Pet Shop Boys, Goldfrapp) ült, a borítót pedig ezúttal is Peter Saville készítette, aki már a Joy Division-lemezek művészeti munkáiért is felelős volt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?