Trump állítólag 130 ezer dollárt fizetett egy pornószínésznőnek, hogy hallgasson a bíróságon

trump kp

A bíró elutasította a tárgyalás érvénytelenítését Donald Trump ügyvédeinek kérésére, akik szerint ezt a vád tanúja, Stormy Daniels felnőttfilmes színésznő keddi meghallgatása miatt kellett volna megtenni a New York-i büntetőbíróságon.

A volt elnök és elnökjelölt jogi képviselői szerint a színésznő tanúk padjára szólítása szükségtelen volt, és semmi köze nincs magához az ügyhöz, ami miatt az ügyészség vádat emelt. Todd Blanche, Donald Trump ügyvédje szerint a tanú által elmondottak komoly sérelmet jelentenek a republikánus elnökjelölt számára.

A bíró ugyanakkor az ügyésznek adott igazat, és érvényesnek mondta ki a tanúvallomást, amelyben Stromy Danielst a vád képviselői részletesen kérdezték a Donald Trumphoz 2006-ban fűződő intim találkozásáról. A védelem képviselői a színésznőnek feltett keresztkérdésekkel azt akarják bizonyítani az esküdtek előtt, hogy a nőt pénzéhség vezette.

Donald Trump a tárgyalás után újságírók előtt arról beszélt, hogy az ügyészség által összerakott ügy „teljesen szétesik”, és erre a keddi tárgyalási nap is rávilágított.  

A tárgyalás csütörtökön folytatódik New Yorkban, amikor Stormy Daniels ismét a tanúk padjára ül, hogy tovább válaszoljon a védelem kérdéseire.

Az Alvin Bragg demokrata párti kerületi ügyész által megfogalmazott vád arról szól, hogy Donald Trump tudomásával akkori jogi képviselője, Michael Cohen – aki szintén szerepel a vád tanúi között – a színésznőnek 2016-ban kifizetett hallgatási pénzt törvénybe ütközően tüntette fel jogi költségként.

A bíró még hétfőn újabb nyilatkozattételi korlátozást rótt ki, és a határozat megsértéséért további 1000 dollár bírságot szabott ki, valamint elzárással fenyegette meg Donald Trumpot, ha a továbbiakban is megsérti az üggyel kapcsolatban kirótt nyilatkozattételi korlátozást. A volt elnököt múlt héten már 9 ezer dollár bírsággal sújtotta a bíró, aki szerint Donald Trump kilenc alkalommal sértette meg a tilalmat. A határozat keretében Donald Trump és képviselői nem említhetik nyilatkozataikban a vád tanúit, valamint az esküdteket.

A volt elnöknek és ügyvédeinek az az álláspontja, hogy a nyilatkozattételi tilalom megsérti Donald Trump alkotmányban biztosított jogát a szólás- és véleménynyilvánítás szabadságához, különösen azért, mert a tanúkat semmi nem korlátozza abban, hogy Donald Trumppal kapcsolatban bíráló megjegyzéseket tegyenek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?