Tévés tűzvonalban a rendőrség

Stohl Andrással a főszerepben forgatják a Magyar Televízió (MTV) és a FilmArt Kft. közös produkcióját, a Tűzvonalban című sorozatot, amelynek első részét szeptember 9-én mutatják be.

Hábermann Jenő producer a forgatás helyszínéül szolgáló budapesti rendőrőrsön elmondta: 38 részesre tervezik a sorozatot, egyelőre azonban csak tizenhét rész van megírva, „ennyire van jelenleg pénz”. A forgatásokat július elején kezdték, és szeptember végén fejezik be, az epizódokat pedig karácsonyig vetíti le az MTV. A sorozat három nagyobb témakört ölel fel. Az első tizenhét epizód aktuális kérdéseket dolgoz fel, „egész izgalmas végkifejlettel”; a tervek szerint további tíz rész főleg a drogokról szólna, tizenegy epizód pedig olyan gondokról, mint például a családon belüli erőszak.

„Ha sikerül összehozni az anyagi hátteret, januártól egész nyárig menne a további huszonegy rész” – tette hozzá a producer. A műsor lényegében fikciós sorozat; játékfilmes módszerrel forgatnak, nagyon igényes és modern képi világgal. A sorozat eredeti ötlete Pozsgai Zsolt drámaírótól származott: „ő ügyvédekről szóló, nagyon érdekes sorozatot ajánlott, ám ez technikai okok miatt kivitelezhetetlennek bizonyult”. Pozsgai Zsoltnak egy évekkel ezelőtt megírt rendőrségi sorozata tervezetét is fontolóra vették: ennek szinopszisával kereste meg Hábermann Jenő Garamvölgyi Lászlót, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivőjét, aki „elővett egy hasonló történetet, amelyet ő írt”.

Garamvölgyi László a forgatókönyvírás egész folyamatát szakmailag felügyelte. „Nemcsak segítette a stáb munkáját, hogy az hiteles legyen, hanem írt is egy részt” – emelte ki Hábermann Jenő. A rendőrségtől egyébként is nagyon sok segítséget kaptak. „Ez annál inkább meglepő, mert itt nem a rendőrséget fényező produkció születik, hanem egy fikciós sorozat” – mondta. A nagyobb hitelesség végett a szereplők kiképzésre jártak. „Mindenféle alaki dolgot kellett elsajátítaniuk: megtanulták, hogy hogyan kell a fegyvert kezelni, tisztelegni, szabályosan jelenteni vagy igazoltatni.”

Bordás őrnagy, akit Stohl András alakít, egy kommandós csapat vezetője. Egy túszmentő akció során felülbírálja a parancsot és meghal egy ember. „Ha nem bírálja felül, valószínűleg sokkal többen haltak volna meg, a parancs azonban parancs. Egy ilyen kihágásért elvileg nagyon komoly büntetés járna, őt valamilyen ok miatt azonban nem rúgják ki, hanem áthelyezik egy őrs élére, ami nagyon kis feladat ahhoz képest, amit az őrnagy korábban csinált. Rettenetesen rosszul érinti, de ízig-vérig rendőr, belehalna abba, ha reggel felkelne, és nem érezné fontosnak a munkáját. Ez teljesen kifejezi az ő gondolkodásmódját, és ezen az őrsön ezzel a habitussal megpróbál rendet teremteni, elit őrsöt faragni az állományból” – összegezte a történetet a producer.

A sorozat vezetőrendezője Soós Péter, egyes epizódokat Pajer Róbert is rendez. Stohl mellett a főbb szerepeket Cserna Antal, Hollósi Frigyes, Jordán Tamás, Juhász Réka, Zeck Júlia, Hábermann Lívia, Bajomi Nagy György, Trokán Péter, Bede Fazekas Szabolcs alakítja.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?