Tarol az ősz világslágere

<p>Tájainkon a nyár végén hallottunk először az ősz legnagyobb felfedezettjéről. Meghan Trainornak hívják. Odahaza, az USA-ban is csak néhány hónapja vált ismertté. Az All About That Bass című dala világszerte listavezető.</p>

A Massachusetts államban 1993. december 22-én született Meghan Trainornak a honlapja szerint már két nagylemeze is megjelent kis, független kiadó gondozásában: az I’ll Sing with You 2011 februárjában, az Only 17 ugyanazon év szeptemberében került forgalomba. Ezek visszhang nélkül maradtak. Az All About That Bass az énekesnő az észak-amerikai piacon szeptember 9-én megjelent négyszámos Title című EP-jén szerepel. A dal ötödik hete listavezető az amerikai Billboard magazin Hot 100 rangsorában. Meghan Trainor ezzel két hete zenetörténeti rekordot ért el a dalok brit listáján. A 33. pozícióba jött fel, pedig száma a rangsor zárásáig sem letölthető, sem fizikai formátumban nem volt beszerezhető. A helyezését a streameléseknek köszönheti. Az All About That Bass az első felvétel, amely kizárólag a hallgatásoknak köszönhetően került be a negyvenes mezőnybe. A szigetországban július 1-től az online hallgatott dalokat is beleszámítják a slágerlistás helyezésekbe, száz, legalább harminc másodpercig történő hallgatás egy eladásnak felel meg. Az All About That Bass a múlt héten a 33. helyről az elsőre ugrott 143 750 példánnyal. Ez az idei második legjobb eredmény. A csúcstartó a Clean Bandit, amely a Jess Glynne-nal készült Rather Be című slágerrel február 2-án 162 801 példánnyal foglalta el a rangsor csúcsát. Az All About That Bass a héten is első a brit listán, és a német rangsorban is átvette a vezetést. A nagy siker ellenére úgy tűnik, Meghan Trainorral komolyabban nem kell számolnia a zeneiparnak, nem valószínű, hogy gyökeret tud ereszteni az elitmezőnyben. A tökéletesen megkomponált, fülbemászó All About That Bass amolyan egynyári slágerként vonul be a zenetörténetbe. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?