Tagadják, hogy Mexikó pénzzel befolyásolta volna az új James Bond-film forgatókönyvét

<div>Tagadja a készülő új James Bond-film producere, hogy mexikói dollármilliókért cserébe úgy változtatták meg a Spectre forgatókönyvét, hogy az kedvezőbb színben tüntesse fel a közép-amerikai országot.</div><div>&nbsp;</div>

A Sony filmstúdió közelmúltban meghekkelt elektronikus levelezésére hivatkozva a Tax Analysts internetes oldal azt írta, Mexikó 14 millió dollárral támogatja a forgatást, és viszonzásul azt várta el, hogy javaslatot tehessen a Bond-lány, a főgonosz és annak áldozata nemzetiségére, illetve egyes forgatási helyszínekre.     Michael G. Wilson producer szerdai mexikóvárosi sajtótájékoztatóján tagadta, hogy állami pénzeket kaptak, és bármit is változtattak a forgatókönyvön Mexikó kedvéért. Azt mondta, hogy a főgonosz eredetileg is olasz lett volna, a Bond-lány szerepét pedig mindig is egy mexikói színésznőnek szánták. A lány, Estrella szerepét végül Stephanie Sigman mexikói színésznő kapta.    Nincs semmi olyasmi a forgatókönyvben, ami már korábban ne lett volna ott - hangoztatta a producer.    A kiszivárgott e-mailekre hivatkozva a Tax Analysts azt írta, mexikói részről az volt az elvárás, hogy a Sciarra nevű főgonosz célpontja ne a mexikóvárosi főpolgármester, hanem egy nemzetközi személyiség legyen, a mexikói rendőrség helyett egy "különleges rendőri erő" szerepeljen a filmben, a légi felvételek pedig modern nagyvárosként mutassák be Mexikóvárost.    A producer elismerte, hogy Mexikóban is kapnak "ösztönzőket", mint mindenütt másutt, ahol forgatnak, különböző formákban.    Migueal Angel Mancera főpolgármester azt mondta, hogy üzletileg nem vállaltak részesedést a produkcióból, a mexikói főváros helyszínekkel és logisztikai támogatással segíti a film forgatását.     A Claudia Ruiz Massieau idegenforgalmi miniszterrel közös sajtótájékoztatón a polgármester és a miniszter is elismerte, arra számítanak, hogy a világszerte nézett akciófilm Mexikóban forgatott jelenetei jótékony hatást gyakorolnak a főváros és az ország idegenforgalmára.     Rámutattak, hogy olyan "kozmopolita központokat" legyőzve sikerült Mexikóvárosba csalogatni a stábot, mint New York vagy Szingapúr.     A Spectre című új Bond-film nyitójelenete Mexikóvárosban, a holtak napjának a világon egyedülállóan bizarr, misztikus, színpompás és vidám díszletei között játszódik, a forgatás csütörtökön kezdődött a Zócalón, az óváros főterén.     Az egyik legköltségesebb jelenetben a Daniel Craig alakította 007-es ügynök a mexikói fővároson keresztül üldözi a Christoph Waltz megformálta ellenfelét, további jeleneteket pedig egy mexikóvárosi szállodában és a régi szenátusi épületben vesznek fel.     Ez a második Bond-film, amelynek egyes jeleneteit Mexikóvárosban forgatják. Az első A magányos ügynök (1989) volt, amelynek egyik jelenetét a Zócalón lévő Gran Hotelben vették fel a 007-et alakító Timothy Daltonnal. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?