Szivárog az Epizód III.

Kevesebb, mint három hónap múlva mutatják be a Star Wars második trilógiájának befejező darabját. A hajszálérpattanásig fokozódó kampány során legutóbb nyomdai minőségű, hatalmas képeket szivárogtattak ki a világhálón.

Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban, amikor Dantooine utcái még nem hemzsegtek digitálisan felújított szörnyektől, volt egy kedves űrmese. A háromrészes sorozat egy egész generációt szippantott magába, akik ezért életük végéig fizethetnek. Május 19-én végéhez ér a prelógia, kiteljesedik a családregény, izzíthatják a díszdobozt, addig azonban még túl kell élni a harmadik részt: a Star Wars III. – A Sithek bosszúját.

Az új poszterek két héten belül a mozikba kerülhetnek, a Lego és a Hasbro is elkészült a film mörcsandájz-szériájával, lehet előrendelni a kartonfigurákat, és többen meghaltak, amikor a mozi előtt sátorozókra ráborult egy kukásautó. Jól értesültek már azt is tudják, hogy az új előzetest Amerikában március 11-étől nyomják a Robotok című animációs film előtt (amelyben amúgy Ewan McGregor szinkronizálja a főszereplő Rodney Réztalpat). A tavaly napvilágot látott, kevesebb mint kétperces kedvcsináló-előzetesből kiderült, hogy Anakinnak a gonosz érintésétől besárgul a szeme, lávabolygón nem jó lakni, űrcsatában látványos a lézersugár, Padmé szenátornak bekunkorodik a haja (hogy mindenki vágja, ő Leia anyja), Obi-Wannak tovább nő a pofaszakálla, és hogy a császár azért jár csuklyában, mert patkányképű.

Az igazi csemegét azonban egy masszív fotósorozat jelenti, amely február 21-e óta terjed az interneten. A kiváló minőségű, nyomdai méretű fényképek pr-háttérsztorija vélhetőleg egy magazinoknak szánt sajtócsomagból szivároghatott ki egy fanatikus tördelőnek köszönhetően. A történet leginkább a Köztársaság fővárosbolygólyán, Coruscanton játszódik, de annyi év (és egy vérciki karácsonyi kitérő) után végre nagy felbontásban lesz látható Csubakka szülőföldje, a Kashyyyk és a Mustafar vulkánbolygó is. Minthogy a május 19-én mozikba kerülő film köti össze a szálakat a 28 évvel ezelőtt bemutatott negyedik epizóddal, relatíve kevés meglepetést okozhat, ki marad életben és ki nem. A történet menetéből adódóan (lásd keretes írásunkat) ez lesz minden idők legsötétebb Star Wars-epizódja, de nem szabad alábecsülni a családi filmekre tenyésztett George Lucas képességeit. Bár Jar-Jar Binks botladozása helyett tömegmészárlásra, árulásra és egyéb transzhumán tragédiákra van kihegyezve a sztori, szinte kizárt, hogy ne pozitív vége legyen, kellő adag pátoszba áztatva. (Mentségünkre szóljon, mi mindent fikázunk.) A temérdek halál ellenére Lucasék keményen dolgoznak, hogy a PG, azaz szülői felügyelettel korhatár nélküli besorolást kapják. Természetesen nem maradhat el a teljeskörű közönségheccelés: két hónappal a premier előtt adják ki a Republic Commando játékot, klónháborús fps témakörben. Addigra vélhetően mindenki végignyomta a Knights of the Old Republic 2-t, és alig várja a Lego Wars áprilisra tervezett megjelenését. (cm)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?