Szeminárium a jógáról

Kassa. Kétnapos, gyakorlati foglalkozással összekötött szemináriumot szervez a hétvégén Kassán a Szlovákiai Jógaszövetség.

Kassa. Kétnapos, gyakorlati foglalkozással összekötött szemináriumot szervez a hétvégén Kassán a Szlovákiai Jógaszövetség. A jógagyakorlatok iskolai oktatásával kapcsolatos érvek és ellenérvek az utóbbi hónapokban intenzíven foglalkoztatták a közvéleményt, ennek kapcsán kiderült, hogy az alap- és középiskolák némelyikében már évek óta alkalmazzák ezeket a relaxációs gyakorlatokat olyan tornatanárok, akik a jógaszövetség által szervezett kurzusokat látogatták. Timcsák Géza, a szövetség elnöke szerint a szemináriumon lehetőség nyílik a párbeszédre, főleg ami a sokat vitatott keresztény hozzáállást illeti. Jelen lesz két, jógával foglalkozó katolikus pap, valamint keresztény szervezetben dolgozó pszichológus. A szervezők szerint az ember lelki fejlődésére, kiteljesedésére manapság nagy szükség van, hiszen egyesek gondolkodása annyira elferdült, hogy saját céljaik elérésére lelkifurdalás nélkül áldoznak fel emberi életeket is. Ezzel a sajnálatos amerikai eseményekre céloztak.

Az oktatási minisztériumhoz benyújtott új projektum kidolgozásakor már a jógaszövetség képviselőinek véleményét is figyelembe vették, Timcsák nem tartja kizártnak, hogy a politikai üggyé terebélyesedő vitát még ebben a tanévben lezárják. A szövetség pályázatot nyújtott be a Nyitott Társadalomért Alapítványhoz is, egy úgynevezett distanciós oktatási módszer támogatására. Ennek lényege, hogy a kurzusok elméleti részét az internet segítségével valósítanák meg, csökkentve a résztvevők költségeit. A kezdeményezők 1500 tanár érdeklődésére számítanak. (juk, fei)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?