SZAKMAI TEVÉKENYSÉG TÁMOGATÁSA ÉS FEJLESZTÉSE

A Nemzeti Kulturális Alapprogram Közművelődési Szakmai Kollégium pályázatot hirdet a 2002.

A Nemzeti Kulturális Alapprogram Közművelődési Szakmai Kollégium pályázatot hirdet a 2002. évi szakmai tevékenység támogatása és fejlesztése céljából, amelyre az alábbi témakörökben a határon túl élő magyar pályázók jelentkezését is várja:Szakmai konferenciák

A pályázat célja: A közművelődési szakma megújítását, a kulturális kapcsolatok fejlődését szolgáló nagy jelentőségű közművelődési szakmai konferenciák, fórumok támogatása.A kollégium kiemelten támogatja az ifjúság művelődésével foglalkozó fórumokat.Pályázhat a szakmai konferenciát megrendező:

u közművelődési intézmény,

u bejegyzett közművelődési nonprofit szervezet.A pályázathoz csatolni kell:

u a rendezvény célját,

u a rendezvény részletes programtervezetét,

u a rendezvényen a tervek szerint résztvevők körét,

u a rendezvény részletes költségvetését ,

u a 40% önrész vállalásáról szóló nyilatkozatot,

u a társrendezők szándéknyilatkozatait az együttműködésre vonatkozóan,

u a rendezvény tervezett időtartamát és a résztvevők várható létszámát.

Támogatás kérhető:

u tiszteletdíjakra,

u utazási és szállásköltségekre,

u bérleti díjakra,

u PR költségekre.Egy pályázó egy programra nyújthat be pályázatot.

Altéma kódszám: 2004Új közművelődési kezdeményezések

A pályázat célja: a közösségi művelődést fejlesztő, modellértékű, kistelepülések esetén a települések összefogásával megvalósuló új kezdeményezések folyamatos támogatása.Pályázhatnak:

u önkormányzatok,

u közművelődési intézmények,

u bejegyzett közművelődési nonprofit szervezetek.A pályázathoz csatolni kell:

u az új kezdeményezések célját, a megvalósításra vonatkozó részletes tervet, szakmai indoklást,

u a program részletes költségvetését,

u kistelepülések esetén az együttműködésben résztvevők szándéknyilatkozatát,

u a program megvalósításának időtartamát.Támogatás kérhető:

u tiszteletdíjakra,

u útiköltségekre és

u szakmai anyagok költségeire.Egy pályázó egy pályázatot nyújthat be.A megpályázható összeg maximum 500 ezer forint.Altéma kódszám: 2037A határon túli pályázóknak magyarországi pénzügyi lebonyolítót kell felkérniük, amely kizárólag jogi személy lehet.A kiadványra pályázó hazai kérelmezőknek igazolniuk kell, hogy a jogszabályban előírt kötelespéldány-benyújtási kötelezettségüket a tárgyévben és a megelőző két naptári évben minden kiadványuk vonatkozásában az Országos Széchényi Könyvtár felé teljesítették. Az igazolást a Könyvtár Kötelespéldány Osztályától (1827 Budapest, Budavári Palota F. épület 302. szoba) kell kérni és a pályázattal együtt benyújtani.Nem adhat be pályázatot az, aki a 2001-ben elnyert támogatás(ok) rendeltetésszerű felhasználásáról szóló szakmai beszámolóját és pénzügyi elszámolását a szerződésben megjelölt határidőig nem küldte meg az Igazgatóságnak, vagy egyéb, lejárt határidejű elszámolási kötelezettségének nem tett eleget. Folyóirat támogatás esetén – a szerződés szerinti példányban – csatolni kell az év során megjelent számokat.Pályázni az NKA Igazgatóságának 2002. január 1-jétől érvényes új adatlapján lehet. Minden pályázati témához külön adatlapot kell kitölteni és benyújtani. Az adatlapokat csak pontosan kitöltve, illetve az előírt mellékletekkel felszerelve fogadjuk el. A feltételeket nem teljesítő pályázatok érvénytelenek!Az Igazgatóság felhívja a pályázók figyelmét, hogy 2002-ben valamennyi pályázónak és lebonyolítónak a pályázat beadásakor be kell nyújtania jogi dokumentációját (a határon túli pályázók esetében magyar fordításban is) az adatlaphoz mellékelt tájékoztatóban közölt követelmények szerint.A pályázatok

2002. február 12-ig beérkezően nyújthatóak be kizárólag postai úton az NKA Igazgatóságának címére

(H.- 1062 Budapest, Bajza u. 32.). A határidőn túl érkező pályázatok érvénytelenek.A pályázatot egy példányban kell benyújtani. A pályázathoz szükséges adatlap ugyanezen a címen, továbbá a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának Ügyfélszolgálati irodáján (1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22.) szerezhető be személyesen. Az NKA Igazgatóságától adatlap – bélyeggel ellátott A/4-es válaszboríték mellékelésével – postai úton is igényelhető, valamint letölthető az NKA honlapjáról: www.nka.huAz Alapprogramból nyújtott támogatás építési beruházásra, felújításra, állandó fenntartási és üzemeltetési kiadásokra, alaptőke-emelésre nem használható fel, illetve harmadik fél részére át nem ruházható. A támogatás terhére a fenntartási és üzemeltetési kiadásokra a pályázó, vagy a lebonyolító – a pályázóval történő megállapodás alapján – a jóváhagyott összeg legfeljebb 5 %-át számolhatja el átalánydíjként, amennyiben a támogatási szerződés másként nem rendelkezik.A pályázatokat a kollégium a benyújtási határnaptól számított 60 napon belül bírálja el. A végleges döntésről további, legfeljebb 30 napon belül a pályázó értesítést kap. A döntés felülbírálatát kérni nem lehet. A nem támogatott pályázatok anyagát nem őrizzük meg és nem küldjük vissza.A pályázattal kapcsolatos felvilágosítás az NKA Igazgatóságának címén és telefonszámán (00361-351-5461/141-es mellék) az ügyfélszolgálattól kérhető.Ügyfélfogadási idő: hétfőtől csütörtökig 9-15 óráig; pénteken 9-12 óráig.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?