Somló: best of

Kellett ez a válogatás, az biztos! A tingli-tangli formációk sokszor már két-három lemez után „öszszegzik” a pályafutásukat, akiktől meg jogosan elvárjuk, hogy ugyanezt tegyék, évekig megvárakoztatnak bennünket.

Kellett ez a válogatás, az biztos! A tingli-tangli formációk sokszor már két-három lemez után „öszszegzik” a pályafutásukat, akiktől meg jogosan elvárjuk, hogy ugyanezt tegyék, évekig megvárakoztatnak bennünket. Somló Tamás sem kapkodta el a dolgot! 2004 tavaszáig kellett várnunk arra, hogy karrierjének legfontosabb dalait egy cédén hallhassuk. Ám hiába vártunk rá éveket, teljesen elégedettek mégsem lehetünk, de erről kicsit később.

A szerkesztés nem hagy kívánnivalót maga után, Somló mindegyik korszakából felcsendülnek örökzöld slágerek és mára már teljesen elfelejtett gyöngyszemek. Az album átfogó képet ad karrierjének állomásairól. Az Atlasz volt az első zenekar amelyben szerepelt, de ebből a korból nem maradt fenn olyan szám, amely szerepelhetne rajta. Majd az akkor már országosan ismert Omega következett; a „slágerrádiós” Intro után az egyik legnagyobb sikerük, az Azt mondta az Anyukám című hallható a zenekar repertoárjából Somló gyűjteményén. Ezután hét évig artistaként járta a nagyvilágot. A kitérőt követően ismét a zenélésé lett a főszerep, a progresszív rockot játszó Kex és a Non-Stop együttesekben. Ez utóbbi egy közös turnén vett részt az LGT-vel, amikor Presserék feltették neki a kérdést, volna-e kedve átigazolni hozzájuk, mert Frenreisz elhagyni készül a csapatot. Volt, így lett a legendás kvartett tagja. Ez a korszak tizenhárom évig tartott. A zenekaros dalok mellett a korongon helyet kapott két szólóslágere és egy betétdal is a Patika című filmből. A dalok új változatban hallhatók, a Vallomást Zsédenyi Adriennel, az Álomarcú lányt Demjén Ferenccel énekli.

Kellett ez a válogatás, mégis hiányérzetünk van. Egy ilyen kaliberű zenésztől a slágereit csokorba gyűjtő válogatásalbumán nem elég tíz felvétel háromnegyed órában! S ha hozzá tesszük, hogy a tizedik dal egy vadonatúj szerzemény, kislányához, Lilihez íródott, a hiányérzetünk jogos, ez a kilenc dal édeskevés, a cédén elfért volna még minimum öt-hat felvétel. A sikerére bizonyára ez nem lesz hatással, hiszen a „rövidsége” ellenére is egy kiváló válogatás, amely eddig hiányzott a Somló együtteseinek zenéjén felnőtt nemzedékek polcáról. De ne csak ők fussanak a lemezboltba, a fiatal korosztálynak is érdemes beszereznie, hiszen a zenész munkásságát ismerni már-már az alapműveltséghez tartozik! (péjé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?