Sok ezer rajongó emlékezett Minneapolisban Prince-re

Chanhassen (Minnesota állam) |

<p>Prince váratlan halála megrázta rajongóit, csütörtök éjjel Minneapolisban ezrek gyűltek össze, hogy a sztárra emlékezzenek, és Spike Lee filmrendező hívására is ezres tömeg rótta le tiszteletét Brooklynban.&nbsp;</p>

Prince sok ezernyi rajongója gyűlt össze késő estére Minneapolis belvárosában annál a klubnál, ahol a sztár Purple Rain című filmjét forgatták, a környező utcákat is megtöltő tömeg egész éjszakás táncpartival emlékezett az énekesre. Prince 1985-ben a legjobb eredeti betétdal Oscar-díját vehette át a zenés filmért, amelyben színészként is debütált. 

A First Avenue klub előtt tartott megemlékezésen helyi zenészek játszották legnagyobb slágereit, a tengernyi ember pedig együtt táncolt és énekelt. A klub tulajdonosa, Dayna Frank elmondta: azért szervezték a táncpartit, hogy lehetőséget adjanak rajongóinak érzelmeik kifejezésére, megosztására és a sztárról való megemlékezésre. Prince utoljára 2007-ben játszott a klubban.  

Spike Lee hívására mintegy ezer Prince-rajongó sereglett a filmrendező produkciós vállalatának brooklyni székhelye elé. A rögtönzött utcabálra az emberek gyerekeiket és kutyáikat is magukkal vitték. Lee 40 Acres & A Mule elnevezésű cégének környékét a rendőrség lezárta, így a tömeg zavartalanul táncolhatott késő éjszakáig Prince zenéjére.

Lee és a megjelentek is valamilyen bíbor színű ruhadarabot viseltek, a rendező bíbor pólóban jelent meg, akadtak, akik bíbor színű virágcsokrokkal érkeztek.

Prince helyi idő szerint csütörtök reggel hunyt el. Az 57 éves énekesre egy liftben találtak rá öntudatlan állapotban a Minneapolis külvárosában, Chanhassenben lévő Paisley Park stúdiójában, amelyben a lakása is található. A mentőket alkalmazottai riasztották, a hívásról készült átirat szerint az ismeretlen telefonáló teljesen össze volt zavarodva, a diszpécser ismételt kérdésére sem tudta megadni a pontos címet, végül átadta a telefont, és egy női hang mondta meg, hova kell mennie a mentőknek, akiknek azonban már nem sikerült újraéleszteni a sztárt.

Prince-t a TMZ értesülése szerint alig egy hete, atlantai fellépése után egy moline-i kórházban ópiát-túladagolás miatt kezelték. Korábban az énekes szóvivői arról számoltak be, hogy a sztárnak influenzája volt. Az elmúlt hétvégén azonban már szerepelt egy Paisley Parkban rendezett partin, két számot játszott zongorán, ez volt az utolsó fellépése. Egy vendég szerint öt-hat percig játszott, a közönségnek bemutatatta az orvosát is, akiről azt mondta: segített neki, hogy jobban érezze magát. A vendég hozzátette, hogy Prince jól nézett ki, nem tűnt betegnek, csak a hangján érződött, hogy esetleg meg lehetett fázva.

Csütörtök délután a zenész mintegy kétszáz rajongója a Paisley Park előtt is összegyűlt, hogy a sztárra emlékezzen.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?