Sean Connery nem jelent meg spanyolországi bírósági tárgyalásán

Marbella |

<p>Egészségi állapotára hivatkozva nem jelent meg pénteken egy spanyol bíróság előtt Sean Connery brit színész, akit feleségével együtt idéztek be adócsalás gyanújával egy ingatlanpanama ügyben.</p>

James Bond egykori megformálóját és francia származású feleségét, Micheline-t azzal gyanúsítják, hogy köze van ahhoz a málagai ingatlanpanamához, amelynek révén 1,6 millió euróval (mintegy 448 millió forinttal) károsították meg a spanyol kincstárt. Az adócsalási ügynek csaknem 30 gyanúsítottja van.
A vizsgálatok középpontjában egy ingatlancég áll, amely üzleti kapcsolatban állt a 80 éves skót színésszel. A vállalkozás állítólag két telket adott el Málagában úgy, hogy nem fizetett utána adót.
Az ügyben eljáró vizsgálóbíró hivatalos nemzetközi idézést adott ki, hogy kihallgathassa a Bahamákon élő filmsztárt és feleségét, ám azok levélben közölték, hogy Connery idős kora és egészségi állapota nem teszi lehetővé, hogy Marbellába utazzanak.
Spanyol bírósági források szerint a hatóságok most mérlegelik, hogy bírósági illetékeseket küldjenek a Bahamákra a házaspár kihallgatására.
Connery és felesége ellen már régóta nyomoznak, de eddig csak marbellai Malibu-villájuk eladásának mozzanatait vizsgálták. A házaspár 1999-ben nagy haszonnal adott túl a villán. A tengerparti telken, ahol az épület állt, később luxuslakásokból álló négyemeletes házat húztak fel. Állítólag nem egészen szabályosan szerezték meg az építési engedélyeket: a telket gyanús körülmények között minősíttették át. A színész elleni vizsgálatok a Goldfinger művelet néven folytak, utalva arra az 1964-es James Bond filmre, amelynek főszerepét Connery játszotta. A nyomozás során előkerült új dokumentumok keverték gyanúba a málagai telekügyletek miatt is.
Marbellát, az előkelő dél-spanyolországi üdülőhelyet az utóbbi években óriási korrupciós ingatlanbotrány rázta meg, amelybe az egész önkormányzati testület belekeveredett.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?