Sárkányok háza, második évad

dd

Már forognak a kamerák Westerosban, az angliai Leavesden Studios falai közt – javában zajlik a Sárkányok háza második évadának forgatása – áll az HBO friss közleményében.

„A Sárkányok háza visszatért. Izgatottak vagyunk, hogy újra forgathatunk az eredeti családunkkal és új tehetségekkel a kamera mindkét oldalán. A kedvenc karaktereink hamarosan ismét a tárgyalóasztalnál ármánykodnak majd, háborúba vonulnak seregeikkel, és sárkányháton indulnak csatába” – idézi Ryan Condal, a sorozat showrunnerének szavait a közlemény. Az HBO Max egy fotót is megosztott a forgatás elrajtolásáról, de komoly spoilereket ne várjunk a képtől, azon ugyanis a már a Trónok harcában is ezerszer látott Vastrón szerepel.

A második évadról egyelőre nem derült még ki túl sok információ, az biztos, hogy a Targaryenek történetét követi majd tovább, és két epizóddal rövidebb lesz, mint az első, azaz nyolc rész készül el. Bár hivatalos premierdátuma még nincs, a legnagyobb valószínűséggel 2024-ben láthatják majd a rajongók.

A Sárkányok háza első évadjával sokak szerint leiskolázta a nagy elődöt, a Trónok harcát. A munkálatokba bevonták a Trónok harca legjobban sikerült részeinek alkotóit, és a sorozat alapjául szolgáló világot megalkotó George R. R. Martint. A stúdió nem sajnálta a pénzt sem: az alkotók szabadon kísérletezhettek, és ha valami nem tetszett, fiókba tették, és újrakezdték az ötletelést. A Sárkányok háza első évadja végül mesterkurzusnak bizonyult castingból, rendezésből, díszletből, látványból, jelmeztervezésből, színészmesterségből, vizuális effektekből, forgatókönyvírásból és dramaturgiából is.

Az elkészült sorozatról minden érintett lelkesen nyilatkozott, vagyis sejteni lehetett, hogy jön a folytatás. A történetről eddig tudható részletek alapján izgalmas nézni valót kínálnak majd az alkotók.

A Sárkányok háza a szaksajtó szerint azért lett ennyire hatásos és sikeres, mert a hatalmi harcok részletezése helyett az emberi drámákra fektette a hangsúlyt, arra építve, hogy a nézők közül mindenki csalódott már barátban, szülőben, társban, verték át, volt szerelmes, és gyászolt is.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?