RÖVIDEN

Fiatal költők az Adriatic Caféban
Érsekújvár. A Magyar Írószövetség és a Fiatal Írók Szövetségének irodalmi estje lesz ma 18 órától az Adriatic Caféban (M. R. Štefánika 9.). Az esten fellép Szalai Zsolt költő, a FISZ alelnöke, Sütő Csaba András költő, Mócsai Gergely költő, zenész és Király Zoltán költő.

Fiatal költők az Adriatic Caféban

Érsekújvár. A Magyar Írószövetség és a Fiatal Írók Szövetségének irodalmi estje lesz ma 18 órától az Adriatic Caféban (M. R. Štefánika 9.). Az esten fellép Szalai Zsolt költő, a FISZ alelnöke, Sütő Csaba András költő, Mócsai Gergely költő, zenész és Király Zoltán költő. A beszélgetést H. Nagy Péter irodalomtörténész, kritikus vezeti. Az est háziasszonya: Kecskés Ildikó. A város középiskoláinak diákjai délelőtt 10 órától a városi könyvtár társalgójában, rendhagyó irodalmi óra keretén belül találkozhatnak a szerzőkkel. (ú)

Szíjjártó Jenőre emlékeznek

Pozsony. Kiadott művei bemutatásával emlékeznek meg Szíjjártó Jenő zeneszerző, karmester, népdalgyűjtő életútjáról május 31-én, szombaton 14 órától a Csemadok Május 1. téri nagytermében. Szíjjártó Jenő életútját Dr. Simek Viktor, a Magyar Kultúra Lovagja méltatja. Az anyai szó című kórusgyűjteményt Józsa Mónika karnagy mutatja be, a Megzenésített gyermekversek című kiadvány illusztrációiról Kovács Erzsébet szól. A zeneszerzőre barátai, pályatársai – Ág Tibor, Dunajsky Géza és Horváth Géza – emlékeznek. A Zoboralja zsérei női kar és a Csitári Menyecskekórus Dr. Simek Viktor vezényletével Szíjjártó Jenő gyűjtéséből énekel. Zongorán játszik Szíjjártó Albertína, Szíjjártó Jenő unokája, a Bartók Béla zeneművészeti gimnázium növendéke. A frissen megjelent Megzenésített gyermekversekből Varga Anikó, a Pozsonypüspöki Alapiskola tanulója ad ízelítőt. (ú)

Nemzetközi folklórfesztivál Léván

Léva. „Ilyenek vagyunk” címmel háromnapos nemzetközi folklórfesztivál, illetve Visegrádi sokadalom kezdődik holnap Léván az autentikus folklór jegyében. A vasárnapig tartó színes program ünnepélyes megnyitója holnap 17.30-kor lesz a Lev Szálló színháztermében. A hazai folklórcsoportok közös műsorát 19 órakor a Nemzetek estéje követi, amelyen Magyarország, Csehország és Lengyelország mutatkozik be. Szombaton délután népviseletes-zenés felvonulással és közönségcsalogató utcai táncolással folytatódik a fesztivál, amelyen hagyományos vásár, kézműves-bemutatók és -foglalkozások is várják a látogatókat. A Visegrádi négyek fiataljainak találkozója a várudvarban zajlik majd. Vasárnap délután ugyanott már a gyereknap jegyében folytatódik a műsor: fellép a magyarországi Garabonciások gólyalábas csoport, valamint a pozsonyi Ifjú Szivek Tánciskola II. című műsorával, lesz lengyel, magyar és cseh hagyományok, szokások bemutatója, valamint vidám játékok és vetélkedők. (fm)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?