RÖVIDEN

Szlovák filmhét Szegeden
Szeged. A Szegedi Szlovákok Egyesülete, a budapesti Szlovák Intézet, valamint a pozsonyi Szlovák Filmintézet rendezésében Szlovák filmhetet tartanak a Tisza-parti városban november 26. és december 1. között.

Szlovák filmhét Szegeden

Szeged. A Szegedi Szlovákok Egyesülete, a budapesti Szlovák Intézet, valamint a pozsonyi Szlovák Filmintézet rendezésében Szlovák filmhetet tartanak a Tisza-parti városban november 26. és december 1. között. Nyitófilmként mutatják be – a rendező jelenlétében – Dušan Trančík A varázslók tele című alkotását. A vetítést követően Az önálló szlovák kinematográfia 15 éve címmel tartanak beszélgetést, melyen többek között részt vesz Dušan Trančík és Peter Dubecký, a Szlovák Filmintézet főigazgatója. A filmhét programján szerepel továbbá Patrik Lančarič Beszélgetés az ellenféllel, Martin Luther Szökés Budára, Alice Nellis Titkok és Jan Švankmajer Őrültek című munkája, valamint több dokumentumfilm is. (tb)

Bacsó Péter új filmet forgat

Budapest. Egy intézeti lány prostitúcióból való kitöréséről szól Bacsó Péter filmje, amelyet A piros esernyők munkacímmel forgat a rendező. A filmet forgatókönyvíróként is jegyző Bacsó Péter elmondta, hogy az alkotás márciusra készül el. A film ötletét az EU által prostituáltak számára indított menedzserképző tanfolyam adta. A történetben a fiatal árvát szerelme vezeti be a prostitúcióba: szeretetéhségében társa kedvéért lefekszik valakivel, majd eladják őt egy motorért. Egy lányfuttató igájában küszködik, végül fellázad ellene. A történet a komikum és a tragikum között egyensúlyoz. A női főszereplőt alakító Ubrankovics Júlia mellett játszik a filmben Hujber Ferenc, Kaszás Gergő, valamint Tóth Attila is. (mti)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?