RÖVIDEN

Irodalom és… az éneklő díva
Pozsony. Holnap 17 órától kezdődik a Magyar Köztársaság Kulturális Intézete székházában az Irodalom és… irodalmi sorozat következő része, amely az Irodalom és… az éneklő díva címet viseli.

Irodalom és… az éneklő díva

Pozsony. Holnap 17 órától kezdődik a Magyar Köztársaság Kulturális Intézete székházában az Irodalom és… irodalmi sorozat következő része, amely az Irodalom és… az éneklő díva címet viseli. A vendég Karafiáth Orsolya költő lesz, akivel irodalomról és dalokról beszélget Csepécz Szilvia újságíró, költő. (ú)

Gerendás Péter a kassai deszkákon

Kassa. Gerendás Péter gitáros-énekes koncertezik holnap este hét órától a kassai Márai Stúdióban, a havi rendszerességgel zajló Itt és Most program keretében. A belépés ingyenes, a vélhetően nagy érdeklődésre való tekintettel azonban ajánlott az előzetes helyfoglalás. A Thália Café szervezésében és a Magyar Köztársaság Kulturális Intézete támogatásával megvalósuló esten a magyarországi pop-szakma egyik legsokoldalúbb előadóját ismerheti meg a közönség. Gerendás Péter írt dalokat Zoránnak, Koncz Zsuzsának, vonósnégyessel dolgozta fel a 60-as–70-es évek világslágereit, „megzenésítette” Vámos Miklós Apák könyve című művének fejezeteit, sőt a holokauszt áldozatainak is zenés emléket állított. Munkásságáért egyebek mellett Liszt-díjat, Radnóti Miklós-díjat és Budapestért-díjat kapott. (juk)

Don Quijote útja

Madrid. „Európai kulturális útvonalnak” nyilvánította az Európa Tanács Spanyolországban Don Quijote útját. Ezt a címet már az ötödik alkalommal kapja meg az ország valamelyik nevezetes kulturális érdekessége. Az első a santiagói út volt még 1987-ben, majd 1997-ben az Al-Andaluz követte, az elmúlt években a kasztíliai nyelv elterjedését, majd a szefárd zsidók útját tüntették ki – írta az El País című spanyol napilap. Az Európa Tanács listája jelenleg 36 ilyen utat tartalmaz, köztük például Mozart, a kelták, a vikingek, a főníciaiak és a humanizmus útját. A szervezet célja ezekkel az utakkal az európai kulturális értékek megőrzése, a kevéssé ismert nemzeti örökségek megismertetése, valamint a fiatalok közti találkozások új formájának elősegítése. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?