RÖVIDEN

Agrárkommunikációs rendszer
Az idei Agrokomplex mezőgazdasági és élelmiszeripari szakvásáron a Mezőgazdasági Tudományos Műszaki Információk Intézete (ÚVTIP) standján az agrártermelők új kölcsönös kommunikációs rendszerrel is megismerkedhettek.

Agrárkommunikációs rendszer

Az idei Agrokomplex mezőgazdasági és élelmiszeripari szakvásáron a Mezőgazdasági Tudományos Műszaki Információk Intézete (ÚVTIP) standján az agrártermelők új kölcsönös kommunikációs rendszerrel is megismerkedhettek. Az Agrárkommunikációs rendszer a bejegyzett és nyilvántartott résztvevők között olyan kölcsönös kommunikációt tesz lehetővé, amely tájékoztatást nyújt a rendszer tagjainak egymás termék- és szolgáltatás-kínálatáról, illetve termékek és szolgáltatások vagy áruk iránti keresletükről.

A rendszer lehetővé teszi a tagok számára, hogy az általuk benne közzétett információkat bármikor megváltoztassák vagy kiegészítsék. A keresleti-kínálati adatokat elektronikus posta révén is megkaphatják, ugyanakkor a honlap lehetővé teszi a belépést olyan helyről is, ahol internetes hozzáférési lehetőség van.

A résztvevők ezen kívül részletes tájékoztatást kapnak az ágazaton belüli legfontosabb időszerű információkról.

Az idei év elején beindított rendszerbe való belépés feltételeiről és a működtetés követelményeiről az érdeklődők az intézet honlapján, illetve az itt található útmutató révén részletes tájékoztatatást kapnak.

A gazdasági állatok tartása CD-n

Az említett intézet (úvtip) egyedi multimediális CD lemezt is mejelentetett nemrégiben, amely az össze nálunk nevelhető gazdasági állatról szóló szöveges és képi információt igyekszik a felhasználóknak bemutatni. A szarvasmarhák, sertések, lovak, kecskék, valamint a nyulak és baromfiak mellett olyan állatfajokat is bemutat, amelyek tartása nálunk egyelőre nem túlságosan elterjedt, mint például a fácánok, pávák, gyöngytyúkok, fürjek és struccok. A lemezen mintegy 230 állatfaj ismertetője látható, a szöveges ismertetők mellett képi információkat is tartalmaz.

Az ismeretterjesztő lemez anyaga bemutatja az egyes gazdasági állatok fajtáit, tenyésztési feltételeit, az állatok betegségeit, az idevonatkozó jogszabályokat és szolgáltatásokat.

(Forrás: www.uvtip.sk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?