RÖVIDEN

Arpád Tarnóczy Langoš helyére?
Pozsony. Hét elnökjelöltje van a Nemzeti Emlékezet Intézetének, közülük Arpád Tarnóczy, az antikommunista ellenállók szövetségének elnöke, volt parlamenti képviselő a legesélyesebb.

Arpád Tarnóczy Langoš helyére?

Pozsony. Hét elnökjelöltje van a Nemzeti Emlékezet Intézetének, közülük Arpád Tarnóczy, az antikommunista ellenállók szövetségének elnöke, volt parlamenti képviselő a legesélyesebb. Rafael Rafaj, az SNS parlamenti képviselői klubjának vezetője szerint Tarnóczy személyében sikerült megtalálni a konszenzust. Ján Langoš tragikus balesete, vagyis június 15. óta nem áll elnök a hivatal élén. (TASR)

Lassan behegednek a Tátra sebei

Pozsony. Két évvel azután, hogy Magas-Tátra egy részét letarolta a szélvihar, a kidöntött fák 92 százalékát már feldolgozták. A 12 600 hektáron megsemmisült erdő 2,6 millió köbméternyi faanyagából 2,4 millió köbmétert hasznosítottak, 582 hektárt pedig újra beültettek facsemetékkel – közölte Miroslav Jureňa agrárminiszter. (SITA)

Még olcsóbb lehet a lakossági földgáz

Pozsony. A lakossági vezetékes földgáz ára januárban a várt 3 százalék helyett akár 5 százalékkal is olcsóbb lehet. Ez részben a világpiaci olajár folyamatos visszaesésének köszönhető (tegnap már csupán 55 dollárba került egy barrel, azaz 159 liter nyersolaj, míg a nyáron 75 dollár környékén mozgott), részben pedig az árszabályozási hivatal működéséről szóló törvénytervezet módosításának. a tervezet ugyanis azzal számol, hogy jövőre már a Szlovák Gázművek tárolási költségeire is rávilágíthat. Napjainkban 1 köbméternyi földgáz árát 1,70 koronával dobja meg a tárolási költség. (P, ú)

Besült a nemzetiek bombája

Pozsony. Az ígérgetések ellenére nem tájékoztatott semmilyen új ügyről, az építési és régiófejlesztési minisztérium korábbi vezetése alatt elkövetett törvénytelenségről az SNS. Ján Slota pártelnök meg sem jelent a sajtóértekezleten. Gyurovszky László korábbi miniszter (MKP) nem számított másra. „Ez egy politikai megrendelésre készült ellenőrzés volt, az, hogy ilyen sovány eredménnyel zárult, magáért beszél – mondta lapunknak Gyurovszky. – Inkább a munkára kellene összpontosítaniuk, hogy behozzák azt a négy hónapos hátrányt, amit sikerült felhalmozniuk a strukturális alapok merítésével kapcsolatban.” Slota egyébként együttműködési és egyetértési megállapodást írt alá a SNS nevében a Roma Parlamenttel, melynek elnökét, Ladislav Fíziket tanácsadójává tette meg. „Olyan szövetségest találtunk, aki megért minket” – jelentette ki Fízik. (lpj, s)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?