Robert Pattinson, az álmok valóra váltója

<p>2005-ben valószínű kevesen tudták még, ki az a színész, aki a Harry Potter és a Tűz Serlegében Cedric Diggoryt alakítja. Három évvel később azonban már az egész világ ismerte Robert Pattinsont.</p>

Edward Cullen, a csábító vámpírfiú megformálója az Alkonyat első epizódjának bemutatója után egy csapásra a „vágy tárgya“ lett a tinik álmaiban. Nem sokkal később a hollywoodi filmkészítők álmait is kezdte valóra váltani, hiszen a mai napig el lehet adni vele álomgyári produkciókat.

2010-ben, „halandóként“ mutatkozott be az Emlékezz rám című romantikus drámában, amelyben dacos jófiúként hatott az érzelmekre. Mintha ebből lépett volna tovább a következő, a Vizet az elefántnak című romantikus sztoriba. Ebben is szeretetre méltó szenvedőszenvelgő bajnokként hódít. Időnként pedig vissza-visszalépett az Alkonyat-folyamba. Már klasszikusban is kipróbálhatta magát, Guy de Maupassant Bel Ami-jának új filmváltozátában. És ezmégnemminden.

Holnaptól láthatjuk a Cosmopolis című új mozit, ugyancsak az ő főszereplésével. Ennek rendezője az a David Cronenberg, akiről azt írják: „ő a kanadai mágus, aki nem horrort csinál, hanem a horror eszközeivel él“. Ezt talán nem kell megmagyarázni, elég, ha csak egyetlen filmjét, A légy című, 1986-os munkáját említjük. A Cosmopolis egy olyan helyzetben játszódik, amikor „New Yorkban teljes a zűrzavar, a kapitalizmus a végóráit éli“. A Robert Pattinson által alakított figurának, aki egy milliárdos aranyifjú, a káosz állapotában csak egy gondja van, hogy eljusson a fodrászához. Nyugalmát azonban megzavarja egy fura érzés: valaki meg akarja gyilkolni.

Meglátjuk, Cronenberg irányítása alatt mivé formálódik, a „romantikus vámpír“. Cronenbergnél ugyanis fontos a színészi alakítás, gondoljunk csak fentebb említett filmjére, A légyre, benne Jeff Goldblum teljesítményére.

S amíg az éppen érkező Cosmopolis lefut, belevágnak a következő opusba: Robert Pattinson ugyanis megkapta Arábiai Lawrence szerepét a Queen of the Desert című, Gertrude Bellről szóló életrajzi filmben, amelyet Werner Herzog ír és rendez. Őszre tervezik a forgatást jordániai és nagy-britanniai helyszíneken. Bár a film a felfedező, író, archeológus Bellről szól majd, aki az első világháború idején a brit titkosszolgálatnak is dolgozott, T. E. Lawrence-nek is jelentős szerepe lesz a történetben, mivelhogy Bell közeli barátja volt.

Lawrence-ről - aki ugyancsak archeológus volt, majd brit katonatiszt lett -, 1962-ben David Lean rendező sikeres mozit forgatott, Arábiai Lawrence címmel. A Peter O'Toole főszereplésével készült angol kalandfilm tíz Oscar-jelölésből hetet megkapott. Robert Pattinsonnak Herzog filmjében Naomi Watts lesz a partnere, ő alakítja Gertrude Bellt.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?