Robbanás előtt

Ákos és Inti két hete, a VIVA TV Interaktív című műsorában jelentette be, hogy a TNT feloszlik. A hír váratlanul érte a rajongókat és a szakmát egyaránt. Utólag belegondolva azonban volt (legalább) egy jel, amelyből következtetni lehetett volna a feloszlásra.

Ákos és Inti két hete, a VIVA TV Interaktív című műsorában jelentette be, hogy a TNT feloszlik. A hír váratlanul érte a rajongókat és a szakmát egyaránt. Utólag belegondolva azonban volt (legalább) egy jel, amelyből következtetni lehetett volna a feloszlásra.

A ZeneZónában január 17-én írtunk a fiúk új maxijáról, a Nem találok szavakat címűről. A felvétel ugyan a 2003-as stúdióalbumukon is szerepelt, de a maxi már a tavalyi koncertlemezüket reklámozta. A dalt a rádiók alig játszották. Valamiért már 2004 végén sem működött a duó mögötti háttérmunka (lobbi), amely addig tökéletes volt. A koncertlemez ennek megfelelően gyorsan elhagyta az eladási listát. Ebben valószínűleg az is közrejátszott, hogy a TNT a második bőrt húzta le a dalokról – 2001-ben már megjelent egy koncertlemeze, igaz, unplugged változatban.

Az elmúlt napokban több téves információ és féligazság látott napvilágot a TNT-vel kapcsolatban. Például az egyik kereskedelmi tévécsatorna Dobrády Ákost Dobrándynak „nevezte el”. Pályafutásuk felelevenítésekor sehol sem említették meg, hogy a kezdet kezdetén nem Inti, hanem Takács András (Ken-Taky) volt Ákos társa. Őt a rövid életű Plastic nevű duóból ismerhetjük leginkább. Azt is elfelejtették közölni, hogy a fiúk karrierjét Császár Előd indította el. A ’96-os Napszúrás című válogatáslemezen mutatkoztak be, amely kezdő csapatok dalait vonultatta fel. Ákos és Ken-Taky a Bakancsdallal képviselte magát a korongon. A felvétel jócskán eltér a későbbi stílusuktól, ízig-vérig dancefloor szám. Az sem igaz, hogy egy csapásra berobbantak az élvonalba. A bemutatkozó albumuk, a Bomba iránt eleinte nem volt különösebben nagy kereslet. Aztán láss csodát, mégis aranylemez lett. Ez azóta is megmagyarázhatatlan… (Ekkor már Inti szerepelt Ákos mellett.) A Titkos üzenet című dallal futottak be, amely szintén az első albumukon szerepelt, de csak egy évvel később vált slágerré. Ezután már nem volt megállás. Fokozatosan eltávolodtak a dancefloor hangzástól – ennek legékesebb bizonyítéka az akusztikus koncertlemez, amellyel a szakma elismerését is kivívták.

A TNT érdekes formáció (volt). Inti nem sok vizet zavart – zenét, szöveget nem szerzett, így amit ketten együtt elértek, azt nagy valószínűséggel Ákos önmaga is elérte volna. Ezért nem meglepő, hogy a frontember szólóban folytatja a pályafutását. Az viszont meglepetés, hogy Inti is szólókarrierről álmodozik. Nem hiszem, hogy sikeres lehet… De ne haladjunk előre az időben, hiszen még hátravan a búcsúturné és egy hatalmas búcsúkoncert, annak rendje-módja szerint. Ez utóbbi a Kisstadionban, valamikor ősszel.

Kíváncsi vagyok, hogy a rengeteg TNT-slágerből mennyi marad fenn. Vajon négy-öt év múlva hány daluk fog szerepelni a rádiók kínálatában? Jó lenne, ha minél több. Fájna, ha a TNT az ugribugri formációk sorsára jutna, és a feloszlással a feledés homályába merülne. Azért annál jóval többet letett az asztalra. (péjé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?