Reflex: Kérlek bébi!

Azt mondják, csodák márpedig nincsenek. Na akkor gondolkodjunk… Én ugyanis csodát emlegettem, amikor megláttam, hogy a Reflex kora nyáron megjelent albuma különösebb hírverés nélkül is felkapaszkodott a magyar lemezeladási lista tizedik helyére.

Azt mondják, csodák márpedig nincsenek. Na akkor gondolkodjunk… Én ugyanis csodát emlegettem, amikor megláttam, hogy a Reflex kora nyáron megjelent albuma különösebb hírverés nélkül is felkapaszkodott a magyar lemezeladási lista tizedik helyére. Vajon minek köszönhetően debütált ilyen parádésan a Peti és Tivadar alkotta duó? Nem hinném, hogy Lányi Lala védőszárnya segített, nem is verték nagydobra, hogy ő a lemez producere. Lala karolta fel a srácokat, mutatta be néhány neves szakmabelinek, magyarán ő segítette őket eljutni a lemezszerződésig. Azt is kizártnak tartom, hogy a fiúk a kinézetükkel, a sármjukkal hódították volna meg a közönséget, szerintem nem az ilyen pasik után döglenek a tini lányok, és az érettebbek sem. Bizonyára nagy löketet adott a Szuperbuliban való szereplés, azonban Lajcsi műsorának sincs akkora hatásköre, hogy eladjon egy feltörekvő csapatot. Ha tehát nem ezek játszottak közre, vagy legalábbis nem volt meghatározó szerepük a csodában, akkor bizonyára maga a zene, hiszen – akármilyen furcsa is ez egyeseknek – a zene még manapság is fontos tényező a sikerességet illetően. És azt hiszem, megfejtettük a titkot. Csodát emlegetni valóban túlzás, egyszerűen arról van szó, hogy újdonsült barátaink eltalálták, mi kell a népnek, és ebben minden bizonnyal Lala szakmai tapasztalata is segített. Könnyed, popos, szórakoztató zenét kapunk, jól énekelhető, vidám szövegekkel, olyan „Szuperbulis” zenét, és ezt nem negatív értelemben gondolom. Talán az sem véletlen, hogy Lala az album producere, mivel van azonosság együttese, a Kozmix és a Reflex között. A Kozmix évek óta látványosan haldoklik, nem találja a helyét, de ha a zenéjét továbbfejlesztjük, belecsempészünk mulatós elemeket, a végeredmény máris eladható. Ezt tette a Reflex is. A duó első albumán tizenegy dal és egy remix hallható, köztük három átdolgozás, az Azok a boldog szép napok című Beatrice-dal, a Bikini örökzöld slágere, a Mielőtt elmegyek, valamint a Homokot szór című, amelyről bizonyára kevesen tudják, hogy az eredetije az elfelejtett Flipper Öcsi első szólóalbumán hallható. Az átdolgozásokat is sikerült a lemez atmoszférájába ágyazni, így nem lógnak ki a sorból, egy ritkán hallható egységet kapunk. Hát ennyit az elsőről. A MAHASZ tizedik helye garancia arra, hogy lesz második is, de abban is biztos vagyok, hogy a Kérlek bébi! című albumot a következő hetekben még jó sokan felfedezik majd. Az aranylemez sem kizárt. (péjé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?