Programtár: Ahova Önt is várják

Alfredo Rodroiguez

Az elkövetkező napok kulturális programait mutatjuk.

 Elkezdődött a Csallóközi Vásár

 Rengeteg koncerttel és programmal várja a látogatókat a Csallóközi Vásár Dunaszerdahelyen. Ma este az Ismerős arcok és Demjén Ferencen, csütörtökön a Big Man Band és az Edda Művek lép fel, pénteken a Benkó Dixieland Band koncertezik Szulák Andreával, őket követi a DESmod és a Kowalsky meg a Vega. Szombaton Horváth Charlie lép fel, a fesztivál a Bagossy Brothers Company koncertjével zárul. A rendezvényen ott lesz többek között még az Opera Trió, a Shadows CLUB DS, a Csallóközi Táncegyüttes és a Pósfa Zenekar is.

Helyszín: a dunaszerdahelyi Vásártér
Időpont:
szeptember 21-24., szerda – szombat


Pál-Baláž Karmen Ógyallán

Pál-Baláž Karmen és zenekara ad koncertet Ógyallán péntek este.

Helyszín: Ógyalla, a kultúrház előtti tér
Időpont: szeptember 23., péntek 19.00


Borostyán Fesztivál Komáromban

27. alkalommal rendezik a Borostyán Fesztivált Komáromban. Minden nap három koncerttel várják a látogatókat, a belépő ingyenes. Pénteken Koczkás Eszter, a Szekszárdi Gitárkvartett és az Estendøn játszik, szombaton a Ketten, a Borostyán és a Locomotiv Revival Band lépnek fel.

Helyszín: a komáromi Európa-udvar
Időpont: szeptember 23-24., péntek – szombat

 

Online beszélgetőest

Polgár Anikó műfordító, egyetemi oktató és irodalomtörténész lesz Récsei Noémi műsorvezető vendége az online felületen. A Nők, irodalom, közélet című beszélgetés olyan kérdéseket boncolgat majd, hogy létezik-e női irodalom, iletve van-e különbség nők és férfiak által írt irodalom között.

Helyszín: online, a részvétel regisztrációhoz kötött, Récsei Noémi Facebook oldalán lehet regisztrálni
Időpont:
szeptember 28., szerda 18.00

Színházi Nyitra péntektől

Október 23. és 28. között tartják az ország legfontosabb színházi fesztiválját, a Színházi Nyitrát (Divadelná Nitra). A járványidőszak jegyében telt két évadot követően visszatérnek a külföldi előadók, ismét az experimentális színházra kerül a hangsúly, és a program egyik központi témája az ukrajnai háborús helyzet lesz. Az előadásokat az Andrej Bagar Színházban és a nyitrai zsinagógában, míg a kísérőprogramokat a város különféle helyszínein tartják. A részletes programot és a belépők árát a nitrafest.sk oldalon ismertetik a szervezők.

 

A City Sounds Pozsonyban

Szeptember 23.-án és 24-én tartják a haladó zenéket népszerűsítő City Sounds fesztivált a pozsonyi Szlovák Rádióban. A fellépők jellemzően műfajokon átívelő zenét hoznak a fesztiválra. Idén többek között a kubai jazz-zongorista, Alfredo Rodriguez, a lengyel basszusgitáros, Kinga Głyk és a szlovák gitáros és zeneszerző, David Kollar is fellép. Az egynapos belépő ára 15, a kétnaposé 25 euró, a pontos program pedig a citysounds.sk oldalon található.

 

[fjúžn] a kisebbségek jegyében

A [fjúžn] címmel rendezett fesztivál az ország legnagyobb olyan összművészeti rendezvénye, ahol a kisebbségek, a migráció és a betelepülés kerülnek fókuszba. Koncertek, kiállítások, irodalom, színházi előadások, filmvetítések és beszélgetések várják a látogatókat a hét folyamán a fővárosban. Ajánljuk a JazzLab Trio vasárnapi koncertjét a Pisztóry-palotában, a részletes programkínálatért pedig érdemes a festival.fjuzn.sk oldalat böngészni.


Könyvbörze Ógyallán

Könyvbörzére várják az érdeklődőket az ógyallai kultúrházban szeptember 18. és 23. között. A látogatók könyveket ajándékozhatnak a Városi Könyvtárnak, melyeket a szervezők a könyvtári állományba sorolnak be, vagy a könyvbörzén értékesítenek. A könyvtári állományból kivont kötetek közül is lehet majd vásárolni (1 – 3 eurós összegért). A börze bevételét a könyvállomány gyarapítására fordítják.

   

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?