Programtár: Ahova Önt is várják

Samaria Klezmer Band

Az elkövetkező napok kulturális programjait mutatjuk.

Dunai Búcsú Bősön

Idén is megrendezik a Dunai Búcsút Bősön, ahol koncertekkel, kísérőprogramokkal és kirakodóvásárral várják az érdeklődőket. Fellép többek között a közkedvelt magyarnóta-énekes páros, Dóka Zsuzsa és Bősi Szabó László, de lesz zumba és hastáncbemutató is, az este pedig utcabállal ér véget. A rendezők a gyerekekről sem feledkeztek meg, arcfestéssel, kézműves foglalkozással, hintákkal várják a legkisebbeket.

Helyszín: a bősi Cafe Kompa
Időpont: szeptember 3., szombat 12.00-tól

 

Zsidó Kultúra Európai Napja Komáromban

A zsidó kultúráról emlékeznek meg vasárnap Komáromban. Elsőként, 11 órakor Galo Vilmos könyvét mutatják be, mely a komáromi zsidóság történetét dolgozza fel, ezt követi a Kehila – a közösségért díjak átadása, 14 órától pedig a somorjai Samaria Klezmer Band koncertjére várják az érdeklődőket. Az esemény két nyelven, szlovákul és magyarul zajlik, tolmácsolást biztosítanak a rendezők.

Helyszín: Menház – Zsidó Kulturális és Közösségi Központ, Komárom (Eötvös utca 15)
Időpont: szeptember 4., vasárnap 11.00-tól

 

Hangverseny a rádió koncerttermében

Új időpontban és új helyszínen valósítják meg a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Vass Lajos Kórusának és a Camerata Pro Musica Kamarazenekarnak a közös hangversenyét: a koncertet a Pozsonyi Rádió 2. stúdiójában tartják vasárnap délután. Híves Mária és Horváth Diana szólót énekelnek, Kocsis-Holper Zoltán vezényel. Antonio Vivaldi és Alexander Albrecht művei csendülnek fel.

Helyszín: a pozsonyi Szlovák Rádió 2. stúdiója
Időpont: szeptember 4., vasárnap 16.00

 

Szunyog Zsuzsa Pozsonyban

Szunyog Zsuzsa dalszerző-énekes Ezernyi szál című műsorát mutatja be Pozsonyban. Közreműködik Marcel Comendant cimbalmon és Rigó Jancsi nagybőgőn.

Helyszín: a Zichy palota belső udvara
Időpont:
szeptember 6., kedd 18.00


 


 


 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?